Cinci legume pe care ar trebui să le consumi crude: „Conțin mai multe fibre”

Cinci legume pe care ar trebui să le consumi crude: „Conțin mai multe fibre”

Consumul de legume crude poate fi extrem de benefic, conform unui specialist în nutriție. Când nu sunt gătite, unele își păstrează enzimele și nutrienții naturali, inclusiv vitaminele, mineralele și antioxidanții, relatează Mirror.

Legumele crude sunt mai bogate în fibre. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Legumele crude sunt, de asemenea, mai bogate în fibre și conțin în mod natural mai multă apă , ceea ce înseamnă că te vor menține sătul mai mult timp. Astfel, acestea sunt o gustare excelentă pentru cei care încearcă să slăbească și să își atingă obiectivele în materie de fitness, afirmă Ashleigh Tosh, expert în nutriție la Prepped Pots.

„În ceea ce privește legumele, unele sunt de fapt mai bune atunci când sunt consumate crude - și asta pentru că gătitul, fierberea și prăjirea acestora descompun o mare parte din compușii lor benefici.

De exemplu, usturoiul. Acesta conține alicină care întărește sistemul imunitar. Atunci când gătim usturoiul, descompunem acest compus și îl facem mai puțin eficient. Gătitul acestor legume nu este în niciun caz rău, dar este important să încercăm să includem în dieta noastră un amestec de legume crude și gătite, dacă este posibil. Puteți face acest lucru transformându-le în gustări gustoase - savurați niște felii de ardei cu o porție de hummus. Probabil că veți descoperi că aceste tipuri de gustări vă vor menține și mai mult timp sătui - și asta datorită faptului că legumele crude conțin mai multe fibre și apă”, a susținut el.

Ardei

Ardeiul conține mai multă vitamina C și antioxidanți atunci când este crud în loc să fie gătit.

Broccoli

Broccoli este bogat în fibre și vitamina C, ambii compuși având o concentrație mai mare atunci când leguma este consumată crudă.

Usturoi

Acest aliment de bază conține un compus numit alicină, despre care se crede că întărește sistemul imunitar.

Ceapă

Ceapa crudă conține niveluri mai ridicate de compuși sulfurici care pot reduce colesterolul rău și zahărul din sânge.

Cartof dulce

Spre deosebire de cartofii normali, cartofii dulci pot fi consumați în stare crudă. Aceștia au un conținut ridicat de vitamina A, C, fibre și potasiu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat