Cinci presupuși militanți Al-Qaida din Yemen uciși într-un atac cu dronă al SUA

Cinci presupuși militanți Al-Qaida din Yemen uciși într-un atac cu dronă al SUA

Cinci presupuși militanți Al-Qaida au fost uciși duminică într-un atac cu dronă al SUA în provincia Mareb din estul Yemenului, a anunțat un responsabil local cu securitatea citat de DPA.

Drona americană a lansat trei rachete asupra unui vehicul care îi transporta pe cei cinci, a precizat oficialul citat sub acoperirea anonimatului.

Statele Unite ale Americii au intensificat raidurile aeriene împotriva presupușilor militanți Al-Qaida din Yemen după preluarea mandatului la Casa Albă de către președintele Donald Trump, în ianuarie.

Yemenul găzduiește gruparea Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQAP), considerată una din cele mai active ramuri ale Al-Qaida din lume. AQAP a profitat de războiul civil din Yemen pentru a-și extinde controlul în acest stat sărac din Peninsula Arabică, al cărui guvern luptă de la sfârșitul lui 2014 cu rebelii șiiți susținuți de Iran.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 HARTĂ Ploi și vijelii în jumătate de țară, urmează două zile cu cod galben

3 „M-a violat în iulie 2015. Aveam 20 de ani. Viața mea nu a mai fost niciodată la fel” / Fosta jurnalistă Adina Florea îl acuză pe ziaristul Răzvan Băltă…

4 VIDEO Umbrărescu a scos „bestiile" din parcare pe șantierele Autostrăzii Moldovei

5 Hm, americanii...