Cinci presupuși militanți Al-Qaida din Yemen uciși într-un atac cu dronă al SUA

Cinci presupuși militanți Al-Qaida din Yemen uciși într-un atac cu dronă al SUA

Cinci presupuși militanți Al-Qaida au fost uciși duminică într-un atac cu dronă al SUA în provincia Mareb din estul Yemenului, a anunțat un responsabil local cu securitatea citat de DPA.

Drona americană a lansat trei rachete asupra unui vehicul care îi transporta pe cei cinci, a precizat oficialul citat sub acoperirea anonimatului.

Statele Unite ale Americii au intensificat raidurile aeriene împotriva presupușilor militanți Al-Qaida din Yemen după preluarea mandatului la Casa Albă de către președintele Donald Trump, în ianuarie.

Yemenul găzduiește gruparea Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQAP), considerată una din cele mai active ramuri ale Al-Qaida din lume. AQAP a profitat de războiul civil din Yemen pentru a-și extinde controlul în acest stat sărac din Peninsula Arabică, al cărui guvern luptă de la sfârșitul lui 2014 cu rebelii șiiți susținuți de Iran.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Băăăă! / Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate

4 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

5 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate