Cine a revendicat comoara de 1,6 milioane $, diamante și genți de 900.000 € cu care a vrut să intre în România un cuplu de ucraineni

Cine a revendicat comoara de 1,6 milioane $, diamante și genți de 900.000 € cu care a vrut să intre în România un cuplu de ucraineni

Comoara fabuloasă descoperită în mașina unui cuplu de ucraineni care a încercat să intre în România, la data de 14 martie 2022, prin punctul de frontieră de la Albița, județul Vaslui, este revendicată de un român din București, scrie Ziare.com .

George A.C. a dat în judecată Biroul Vamal de Frontieră Albița, solicitând instanţei să dispună ridicarea sechestrului asigurător instituit în seara de 14 martie la trecerea prin vama Albița asupra bunurilor cuplului de ucrainieni constând în bunuri de lux, diamante, genți în valoare de 900.000 euro, 50.000 euro și 1,6 milioane de dolari deoarece aparțineau contestatarului.

Omul susține că aceste bunuri i-ar aparține, însă nu a putut face dovada că este proprietarul averii. A depus la instanță o serie de documente, inclusiv un ”Process Certificate”, pe care contestatorul îl consideră standard că diamantele nu provin dintr-un conflict.

Dosarul s-a aflat pe rolul Judecătoriei Huși, iar instanța a avut nevoie de mai multe amânări până să ia o decizie, arătând că este necesar ca cel care revendică bunurile să explice ce ”reprezintă înscrisurile depuse şi pentru a depune în copie tradusă transcrierea acestora”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Individul nu a reușit să convingă judecătorii din Huși că el este proprietarul bunurilor de lux și i-a respins cererea.

”Respinge ca nefondată contestația la executare formulată de contestatarul C. A. GEORGE, în contradictoriu cu intimata DIRECȚIA REGIONALĂ VAMALĂ IAȘI, Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Nemulțumit de soluție, bucureșteanul a făcut apel care se va judeca la instanța superioară.

Miza este mare. 1,6 milioane de dolari, 50.000 de euro și produse (diamante și genți de lux) în valoare de 900.000 de euro au fost confiscate de autoritățile române de la cuplul de ucraineni care a încercat să intre cu banii în România din Republica Moldova.

Oamenii au spus atunci vameșilor că aceste bunuri nu le aparțin și că ar fi luat din greșeală geamantanele altor persoane în disperarea de a fugi din Ucraina, la începutul războiului.

Legea este clară, dacă în termen de 90 de zile nimeni nu poate face dovada cu acte că bunurile și banii îi aparțin, uriașa comoară va intra în posesia statului român.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși a fost deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru contrabandă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cazul Halep ia turnuri dramatice. Verdict schimbat când s-a aflat identitatea jucătoarei, scriu americanii

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 Florin Călinescu și viața la țară: „Am o gospodărie cu multe animale, dar iedul l-am dat că se ținea de rele“

4 „Apar NUMAI deasupra aglomerărilor urbane” / Olivia Steer spune că prietenii ei s-au îmbolnăvit de enteroviroză de la dârele lăsate de avion pe cer

5 Sports Illustrated publică o informație care dinamitează cazul Halep