Cine e ĂLA din dosarul lui Blaga

Cine e ĂLA din dosarul lui Blaga

Horatiu Bruno Berdilă, urmarit penal pentru cumparare de influenta in dosarul DNA in care mai sunt urmariti penal si Vasile Blaga si Gheorghe Stefan ('Pinalty') este in prezent advisor la firma Business Consulting Contractor, dupa ce timp de 6 ani, pana in ianuarie 2015 a condus Romsys, unul dintre cei mai mari integratori IT locali, care in luna martie 2016 a intrat in insolventa, potrivit ZF. Horatiu Berdila a mai fost arestat preventiv 30 de zile in acest an, intr-un alt dosar in care procurorii au descoperit ca ar fi prejudiciat statul cu 4 milioane de euro, potrivit Libertatea.

"Romsys, o firma abonata la contracte IT de milioane de euro cu statul, "a intrat in insolventa cu doua saptamani in urma. Si nu doar atat. Cel care a condus compania, pana anul trecut, are mari probleme cu legea dupa ce procurorii au descoperit ca a prejudiciat statul cu 4 milioane de euro. Bruno Horatiu Berdila a fost arestat preventiv 30 de zile dupa ce 'in perioada 2011-2012, in calitate de administrator de drept al SC Romsys SRL, a inregistrat, in documentele financiar-contabile si in documentele justificative fiscale, operatiuni nereale, de achizitii de bunuri (solutii IT, consultanta pentru securizarea sistemelor informatice si licente informatice) de pe teritoriul national, de la societati comerciale de tip fantoma, controlate tot de el, in acest fel sustragandu-se de la plata TVA-ului', au explicat anchetatorii in motivarea retinerii. Toate aceste motive nu au pus nici un obstacol insa in castigarea licitatiilor cu statul roman", scria Libertatea in data de 7 aprilie 2016.

Intr-un articol din 3 februarie 2015, Wall-Street.ro scria ca Horatiu Berdila a parasit dupa sase ani Romsys, unde ocupa pozitia de CEO, una dintre companiile vizate saptamana trecuta de o serie de perchezitii intr-un dosar de spalare de bani si evaziune fiscala.

Politistii au facut in data de 1 februarie 2015, 146 de perchezitii in Bucuresti si 11 judete, fiind vizate 90 de persoane suspectate de spalare de bani si evaziune in domeniile IT si constructii, cu un prejudiciu de 30 milioane de euro, surse judiciare declarand ca printre firmele perchezitionate sunt Erbasu, UTI si Strabag dar si Romsys.

Inainte de a deveni CEO al Romsys, Berdila a fost directorul comercial al Ascenta, divizia de servicii si consultanta IT a grupului Softwin, controlat de omul de afaceri Florin Talpes, potrivit ZF.

Datele de pe LinkedIn arata ca Horatiu Berdila este din ianuarie 2015 si pana in prezent Advisor la firma Business Consulting Contractor (firma numita anterior Riz Software Consultancy - furnizor de solutii software potrivit Wall-Street.ro).

Horatiu Berdila a ocupat pozitii de varf in cadrul Softwin in perioada 2004-2008, iar anterior a fost Direct Sales Manager in cadrul POSTelecom (iunie 2002-octombrie 2004), Area Sales Manager (martie 1999-febaruarie 2000) si Regional indirect sales manager (februarie 2000-iunie 2002) in cadrul Orange Romania. La inceputul carierei sale a fost broker la Romfin (august 1995-martie 1999).


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...