Cine e șeful STS, Ionel Vasilca, singurul care a evitat orice explicație în public în cazul Caracal. General cu patru case și șase terenuri

Cine e șeful STS, Ionel Vasilca, singurul care a evitat orice explicație în public în cazul Caracal. General cu patru case și șase terenuri. Generalul – maior Ionel Vasilca este șeful STS din august 2017, când a fost numit de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Vasilca este conducător de instituție care nu a avut nici o apariție în public pentru a da explicații despre modul în care a acționat pe parcursul cazului de la Caracal, soldat cu uciderea a două tinere de către Gheorghe Dincă, relatează G4Media.ro.

STS a comunicat pe parcursul crizei prin intermediul comunicatelor de presă și al purtătoarei de cuvânt, Mariana Pop, fost jurnalist. Ionel Vasilca nu a ieșit în public pentru a oferi explicații, așa cum au făcut-o șefii celorlalte instituții implicate – poliție, procuratură, guvern, ba chiar și administrația prezidențială.

Ionel Vasilca (53 de ani) este un militar de carieră originar din Săninești (Neamț). El Ionel Vasilca a absolvit cursurile liceului militar, apoi ale Academiei Tehnice Militare – Facultatea de Electronica si Informatica, promoția 1990, și a lucrat în STS de la absolvire. Din 2005, el a fost Adjunct tehnic al fostului director al STS, Marcel Opriș.

Potrivit declarației de avere, el deține șase terenuri (trei cumpărate și trei moștenite), precum și patru imobile (două apartamente în București și o casă de vacanță în Sibiu – toate cumpărate, și o casă moștenită în Neamț). La unul dintre apartamentele din București, coproprietari sunt Mircea Michescu și Lili Jianu.

Vasilca deține și un BMW 320 d, cumpărat în 2014, și are în conturi sume de câteva mii de lei.

În 2018 a câștigat din salariu 196.193 de lei, adică o medie lunară de 16.300 de lei.

Declarația de avere a lui Ionel Vasilca:

Context: STS a fost ținta acuzațiilor poliției și a premierului Dăncilă pentru eșecul localizării locului din care Alexandra Măceșeanu, tânăra de 15 ani ucisă, a sunat de trei ori la 112. Mai mult, în spațiul public au apărut numeroase acuze la adresa comportamentului STS după apelurile Alexandrei, când operatorul 112 a sunat înapoi de nouă ori, dar instituția a comunicat că apelurile au fost făcute la solicitarea poliției.

STS a arătat într-un comunicat de presă că a trimis trei localizări către poliție după cele trei apeluri ale Alexandrei: în două dintre ele casa era la limita zonei indicate, dar în afară zonei, iar în al treile caz casa suspectului era mult în afara zonei de localizare transmise poliției. STS s-a apărat spunând că datele sunt transmise de operatorul de telefonie.

Galerie foto și documente


Ionel Vasilca și Rovana Plumb la semnarea unui contract de modernizare a serviciului 112, contract blocat din cauza contestațiilor (InquamPhotos / Octav Ganea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul neștiut despre pensiile magistraților

2 Faptele s-au prescris! Mafia din justiție l-a rezolvat pe Nelu Iordache, achitat definitiv în Dosarul Transalp…

3 Un ofiţer de intelligence israelian dezvăluie că Wuhan ar avea două laboratoare care sunt implicate în dezvolt…

4 Iulian Chifu vorbește despre legătura dintre virusul ucigaş și primul laborator chinez cu germeni patogeni de …

5 VIDEO Această înregistrare a scăpat de cenzura Chinei! Asistenta spune realitatea despre numărul celor infecta…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos