Cine este Daniel Dragomir? Omul SRI în interiorul Mafiei sau omul Mafiei în interiorul SRI?

Cine este Daniel Dragomir? Omul SRI în interiorul Mafiei sau omul Mafiei în interiorul SRI?

DIICOT vine cu detalii spectaculoase despre fostul ofițer SRI Daniel Dragomir. Locotenent-colonelul în rezervă Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, care este acum reținut în dosarul Black Cube, are deja o serie de probleme grave în dosarul lui profesional, dezvăluie România Liberă.

Ultima funcție în SRI a locotenent-colonelului Daniel Dragomir a fost aceea de șef al sectoarelor informativ - operative din Direcția Generală de Prevenire și Combatere a Terorismului. El a trecut în rezervă, aparent la propria dorință, la începutul anului 2013.

Daniel Dragomir a început să colaboreze cu omul de afaceri Rami Ghaziri - un milionar franco-libanez cu activități economice în România. Ulterior, la 20 noiembrie 2014, Ghaziri declara, în fața anchetatorilor DNA, cum fostul ofițer SRI l-ar fi învățat să se protejeze de serviciile secrete ale României.

Ghaziri a avut o primă întâlnire cu soția lui Dragomir, Marinela Zoica Dragomir (fost subofițer SRI, trecută și ea în rezervă). După aceea, la a doua întâlnire cu Ghaziri a venit chiar Daniel Dragomir.

„La cea de-a doua întâlnire, Dragomir Daniel mi-a ținut o lecție despre interceptări și modul în care pot să-mi protejez conversațiile, spunându-mi că telefonul meu este interceptat și că este posibil să am montate dispozitive de interceptare, atât acasă, cât și la birou și în mașină. Aceeași persoană m-a sfătuit ca în discuțiile telefonice de pe acel aparat să nu folosesc cuvinte cheie, cum ar fi: bombă, președinte, terorist, atentat, Allah, Hamdellah și altele. Mi s-a spus ca apelul telefonic să nu îl fac din apropierea telefonului pe care-l folosesc în mod obișnuit, ci dintr-o altă zonă și că niciodată nu trebuie să închid aparatul imediat după ce închei convorbirile, întrucât se transmit semnale în rețea. De asemenea, convorbirile trebuia să le port în locuri aglomerate pentru a nu crea suspiciuni", a declarat omul de afaceri Ghaziri.

În ianuarie 2015, locotenent-colonelul (r) Daniel Dragomir a fost trimis în judecată de DNA, sub acuzația că ar fi luat mită peste două milioane de lei de la administratorul unor firme. În schimbul acestor bani, Dragomir urma să facă intervenții la funcţionari din Ministerul Finanţelor, inclusiv din ANAF şi din Garda Financiară, în vederea opririi unor controale sau pentru obținerea unor rambursări de TVA.

În același dosar a fost trimisă în judecată și Marinela Zoica Dragomir, subofițer SRI în rezervă, sub acuzația de complicitate la trafic de influenţă.

Procurorii au menționat în rechizitoriul lor că Daniel Dragomir, în perioada octombrie 2012 - 15 februarie 2013 cât şi ulterior, "a folosit datele şi informaţiile având caracter clasificat obţinute în virtutea calităţii de ofiţer al Serviciului Român de Informaţii, prin prisma atribuţiilor de serviciu, în mod direct şi în interes personal, în scopul ilicit - propus şi realizat - al obţinerii unor sume de bani şi alte foloase necuvenite şi a permis martorului denunţător accesul la date care se refereau la activitatea infracţională derulată de acesta şi grupul de firme aparţinând acestuia". 

Foarte interesant este că, după ce DNA a demarat ancheta împotriva lui Daniel Dragomir, acesta a început să facă dezvăluiri împotriva unor apropiați ai echipei guvernamentale. Daniel Dragomir ar fi făcut declarații despre presupuse fapte de corupție comise de Dan Plumb, soţul fostului ministru al Mediului, Rovana Plumb, precum și de unul dintre fiii lor.

"În perioada martie-septembrie 2013, Rami Ghaziri mi-a confirmat în prezența altor martori că a primit solicitări din partea fiului și soțului ministrului Rovana Plumb pentru a încheia o serie de contracte defavorabile", a declarat Daniel Dragomir.

”Ca urmare a denunţurilor penale depuse de numitul Daniel Dragomir, au fost constituite dosare penale aflate în prezent în curs de instrumentare la DNA, iar unul a fost declinat în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti", a confirmat DNA.

La 29 martie 2016, Daniel Dragomir scrie pe Facebook o postare despre ancheta DNA asupra deputatului PSD Sebastian Ghiță, care este și membru al Comisiei de control asupra SRI:

"Problema grava este de fapt la cererea de arestare a domnului Ghita, membru proeminent al comisiei Sri. Ori Dna spune ca dl Ghita ar fi facut lucruri cand era membru al acestei comisii. Ori eu stiu ca membrii comisiei sunt supravegheati contra-informativ (

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Bucureștiul, tortul interlopilor! / Cum au cumpărat „Sportivii“ terenurile pe care au construit blocuri cu PUD-u…