Cine este Emilia Gane, noul agent guvernamental al României pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene

Cine este Emilia Gane, noul agent guvernamental al României pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene

Emilia Gane, numită marți în funcţia de agent guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, lucrează în domeniul Afacerilor Externe din anii 2000, imediat după terminarea facultății, au explicat surse din politică externă pentru G4Media.ro . În vârstă de 40 de ani, absolventă a Facultății de Drept și a Colegiului Juridic Franco- Român,  Gane a fost implicată în procesul de aderare a României la Uniunea Europeană, iar din 2007 a fost numită șefa Serviciului Contencios al UE.

Este funcționar public de carieră și a fost mâna dreaptă a lui Răzvan Horațiu Radu la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în perioada 2011- 2018. Răzvan Horațiu Radu, care recent și-a depus candidatura pentru șefia Parchetului General, a fost demis de la CJUE în mai 2018, de către premierul Viorica Dăncilă, care l-a numit în locul său pe avocatul Costin-Radu Canţăr.

Horațiu Radu a intrat în conflict cu Liviu Dragnea și cu fostul consilier al premierului Dăncilă, Darius Vâlcov. Dragnea și Vâlcov l-au atacat deschis pe fostul agent guvernamental la CJUE, în 2018, pentru că acesta nu le-a dat aviz pentru acte normative care încălcau legislația europeană.”Mai este un domn la MAE care se opune la tot ce vine de la Guvern. O să-i propun premierului să avem o analiză serioasă a tuturor celor din guvern care au blocat acte. Nu ştiu ce va face ministrul respectiv cu el. Noi nu mai vrem să ne păcălim cu noţiunea de coincidenţă. (…) Dacă este o reţea, te duci cu gândul la celebrul stat paralel, căci nu se poate, undeva trebuie să există o coordonare. Şi prin judeţe există starea asta. Şi în SUA s-a vorbit de deep state, Trump a ieşit să spună”, spunea Liviu Dragnea, în mai 2018, la România TV.

Emilia Gane a refuzat să semneze apărările Guvernului român în cauzele de la CJUE, privind Secția Specială pentru investigarea infracțiunilor din justiție, mai spun sursele citate. Este vorba despre punctele de vedere semnate și asumate de Radu Canțăr, fostul agent guvernamental pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene, din procesul prin care Guvernul a pus sub semnul întrebării caracterul obligatoriu al rapoartelor MCV, realizate de Comisia Europeană și în care sunt aparate modificările făcute de coaliția PSD- ADLE la Legile Justitiei, în special, activitatea SS.

Emilia Gane a fost numită în funcţia de agent guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban, publicată marţi în Monitorul Oficial, a transmis Agerpres.

Conform deciziei, Emilia Gane se numeşte în funcţia de agent guvernamental pentru CJUE, precum şi pentru Curtea de Justiţie a Asociaţiei Europene a Liberului Schimb, cu rang de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Răsturnare de situație? / Fanii Craiovei au provocat întreruperea partidei cu Sepsi pentru a se răzbuna pe Mititelu jr

4 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf