Cine este Liviu Pop-Genunche, noul ministru al Educației: Anti-reformistul care a distrus două instituții ca să-l apere pe Ponta de acuzația de plagiat

Cine este Liviu Pop-Genunche, noul ministru al Educației: Anti-reformistul care a distrus două instituții ca să-l apere pe Ponta de acuzația de plagiat

Liviu Pop-Genunche (43 de ani) este propus ministru al Educatiei in guvernul Tudose. Fost sindicalist, Pop este considerat unul dintre cei mai duri adversari ai reformei in educatie. El l-a aparat pe Jigodia Națională Victor Ponta in 2012 in scandalul plagiatului cu pretul distrugerii a doua institutii. Ulterior, a fost initiator sau sustinator a numeroase initiative legislative care au castrat Legea Educatiei din 2011.

Ca sa-l scape pe Victor Ponta de acuzatia de plagiat, Liviu Pop a schimbat componenta a doua institutii-cheie pentru integritatea educatiei si cercetarii in 2012: Consiliul National de Etica si Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Pop era ministru interimar al Educatiei, dupa ce Ioan Mang demisionase din cauza propriului sau scandal de plagiat.

Pop este acum senator PSD, beneficiind de demisia Sorinei Pintea, fosta senatoare de Maramures, care a renuntat la mandat pentru functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare. La inceputul anului, el fusese numit secretar de stat la Ministerul Educatiei.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...