Cine este partenera română a celebrului astronaut Buzz Aldrin. Cei doi au fost primiţi de preşedintele SUA la Casa Albă

Cine este partenera română a celebrului astronaut Buzz Aldrin. Cei doi au fost primiţi de preşedintele SUA la Casa Albă

Edwin Eugene Aldrin, Jr., cunoscut ca Buzz Aldrin, a fost al doilea om, după Neil Amstrong, coechipierul său, care a păşit pe Lună. A fost comandantul modulului lunar al navei Apollo 11, în cadrul unei misiuni care s-a desfăşurat între 16 şi 24 iulie 1969, în timpul căreia, pe 20 iulie, a coborât pe Lună împreună cu Neil Armstrong. Buzz Aldrin are 89 de ani.

Zilele trecute s-au aniversat 50 de ani de la aselenizare. Buzz Aldrin a fost invitat la Casa Albă pe 20 iulie 2019, de preşedintele SUA, Donald Trump. Alături de Buzz s-a aflat şi partenera de viaţă a astronautului, românca Anca Faur.

Jurnalistul freelancer Cristian Niculescu a aflat cine este misterioasa Anca Faur. „E doctor în chimie şi are mai multe brevete de invenţie. Lucrează ca manager de proiecte la Johnson Matthey, multinaţională britanică specializată în produse chimice. Tehnologiile Johnson Matthey au contribuit la programul spaţial Apollo. Ca să se cupleze cu Buzz Aldrin (89 ani), Anca Faur (50 ani) a divorţat în 2012 de Eliodor Ghenciu, şi el un chimist cu mai multe brevete de invenţie. Prietena legendarului astronaut e expertă în cataliză şi combustibil. La JM California se ocupă de programele Fuel Cells. O celulă de combustibil transformă energia chimică a unui combustibil (adesea hidrogen) şi a unui agent de oxidare (adesea oxigen) în electricitate, printr-o suită de reacţii redox. Anca Faur a condus, prima din companie, un Hyundai cu celule de combustibil. După cum se observă în poze, doamna chimistă cunoaşte şi beneficiază din plin de avantajele polimerilor, în menţinerea unui aspect fizic decent”, a scris Cristian Niculescu pe pagina sa de Facebook.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

4 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei