Cine este prădătorul sexual din București

Cine este prădătorul sexual din București

O investigație Libertatea arată cum, în decursul a cel puțin 16 ani, Alexandru Marcu, proprietarul unei afaceri cu bijuterii făcute manual și al unui restaurant vegan din București, a angajat la negru și a abuzat sexual minore vulnerabile, conform mărturiilor a șase victime și ale altor martori.

Acesta și-a construit un business unde lucrau predominant adolescente, fără carte de muncă. Pe o parte dintre angajatele minore le-a convins să întrețină relații sexuale sau chiar să se mute cu el, au povestit mai multe tinere. Fetele proveneau din medii defavorizate, cu părinți absenți.

Ce scrie Libertatea

Alexandru Marcu a creat ceea ce mai multe surse concordante numesc „sectă”. Acesta avea o afacere cu bijuterii făcute manual, unde adolescentele lucrau „la negru”.

Pe unele dintre ele Marcu le aducea să locuiască împreună cu el și cu alte trei femei adulte, toate iubitele lui.

Fetele lucrau și peste 8 ore pe zi fără contract de muncă, potrivit mărturiilor.

Businessul, care există de la începutul anilor 2000, se numește Forever Young / „Veșnic tânăr” și cuprinde un stand permanent la Universitate, în București, și un magazin în centrul Brașovului.

Accesoriile erau, de asemenea, vândute în Vama Veche și la diferite festivaluri. Ulterior, Marcu și-a deschis un restaurant vegan în București, Level Up, implicându-se ca activist în mișcarea vegană și pentru drepturile animalelor.

S-a folosit de această activitate ca să atragă alte minore, conform mărturiilor acestora.

Dintre cele șase tinere care au vorbit, una avea 10 ani, două aveau 13, alte două 16 și una 19 ani când a început abuzul.

Acestea erau mai mici decât Marcu și cu 15 sau 26 de ani. Mărturiile lor sunt susținute de către alte persoane. Ele povestesc că au avut contact sexual cu Marcu în urma controlului, manipulării și violenței psihologice exercitate asupra lor, dar nu prin violență fizică. Fetele proveneau din medii vulnerabile, cu părinți neglijenți, în unele cazuri complet absenți. Abuzurile sexuale documentate s-au întâmplat pe parcursul a 16 ani. Corina se numără printre primele victime, din 2003, iar Patricia, printre cele mai recente, din 2019.

Mai multe tinere au povestit că bărbatul întreținea relații sexuale în grup. Se asigura că minorele sunt virgine și le vorbea despre importanța „purității”, au specificat mai multe fete. Filosofia lui, redată și de martorii oculari: bărbatul poate să aibă mai multe femei, dar femeia trebuie să rămână cu primul cu care face sex. Fondatorul „sectei” evita să-și spună vârsta, au povestit mai multe surse. Se impunea drept singurul bărbat din viața tuturor.

Niciuna dintre cele care locuiau cu el nu avea voie să discute cu vreun alt băiat sau bărbat, să se machieze sau să se epileze. Marcu le spunea că educația trebuie să fie una minimală și le convingea să se lase de școală. Dacă fetele încălcau regulile, le pedepsea. Le dădea afară din casă.

Le interzicea să mănânce carne, el fiind vegetarian și ulterior vegan, adică nu mai consuma deloc produse de origine animală.

Citește întreaga investigație pe Libertatea.ro




Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”