Cine face subiectele pentru Bacalaureat și când se alege varianta pe care o rezolvă elevii

Cine face subiectele pentru Bacalaureat și când se alege varianta pe care o rezolvă elevii

Instituția care face subiectele pentru Bacalaureat și pentru toate celelalte examene din sistemul de învățământ preuniversitar este Centrul Naţional de Politici și Evaluare în Educație.

FOTO Inquam / Octav Ganea

Centrul Naţional de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) a fost înființat în 1998 într-un proiect al Băncii Mondiale privind profesionalizarea evaluărilor în România și se numește așa din 2020, când ministrul de la acel moment, Monica Anisie, a decis să desființeze Institutul pentru Științele Educației – o unitate de cercetare independentă – și să o unească cu Centrul Național de Examinare și Evaluare, conform edupedu.ro.

Reprezentanții acestei instituții concep subiectele tuturor examenelor și concursurilor naționale organizate de Ministerul Educației: Evaluare Națională, Bacalaureat , Titularizare și Definitivat, olimpiade.

Sediul Centrului Național pentru Politici și Evaluare în Educație FOTO CNPEE

Sediul Centrului Național pentru Politici și Evaluare în Educație FOTO CNPEE

Subiectele de la Bacalaureat sunt elaborate în mai multe variante, iar acestea sunt ținute în condiții de securitate la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Extragerea variantei pe care elevii o vor avea de rezolvat are loc în dimineața examenului și se extrage împreună cu o variantă de rezervă. Apoi acestea se trimit printr-un sistem securizat, online, către toate inspectoratele școlare, care le distribuie în centrele de evaluare.

Elevii claselor terminale de liceu susţin, luni, prima probă a simulării examenului de Bacalaureat . Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30, iar probele încep la ora 9,00, moment în care vor fi distribuite subiectele.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”