Cine i-a dat lui Dem Rădulescu porecla „Bibanul”. I-a spus Andreei Marin ce nu mănâncă de Paște

Cine i-a dat lui Dem Rădulescu porecla „Bibanul”. I-a spus Andreei Marin ce nu mănâncă de Paște

Dem Rădulescu era strigat de prieteni dar și de o parte dintre spectatori cu apelativul „Bibanul” pe care l-a primit în liceu. Porecla se datorează tatălui său care era negustor de pește, scrie Newsweek .

„Nu-mi place carnea de miel. Când eram copil mi se făcea rău numai când vedeam. Dar iubesc sarmalele, carnea de porc. Nici dulceaţa de trandafiri nu a fost niciodată preferata mea. Dar mâncam şerbet de trandafiri”, mărturisea actorul, în trecut, într-un interviu acordat Andreei Marin.

Cine i-a dat lui Dem Rădulescu porecla „Bibanul”

Dem Rădulescu a povestit și de ce i se spunea „Bibanul”, poreclă la fel gastronomică. Porecla „i se datorează” tatălui lui Dem Rădulescu care făcea negoț cu pește. Interesant este că fratele lui Dem a fost primul care a purtat porecla de „Bibanul”.

„Tata era negustor de peşte, în piaţa din Vâlcea. Fratele meu mai mare a luat într-o zi un biban frumos, l-a învelit într-un ziar şi l-a dus la şcoală, cu gândul să i-l dea profesorului, ca să-l arate ca material didactic elevilor. Mai întâi lui i-au spus copiii „Bibanu”.

După aia mi-au zis „Fratele lu Bibanu”, pe urmă porecla s-a prins de mine. Acolo am apărut pentru prima dată cu numele ăsta: Rădulescu-Bibanu. După ce am intrat la Teatru, m-am pomenit într-o zi că un student din anul III, vâlcean de-al meu, striga după mine ”Mă, Bibanule!”. Şi Bibanul am rămas”, povestea Dem Rădulescu acum mulți ani.

A trăit într-o familie de negustori

S-a născut la Râmnicu Vâlcea într-o familie de negustori. După terminarea liceului la Râmnicu Vâlcea, „Bibanul” (poreclă primită în liceu) a trebuit să aleagă între sportul de performanță și actorie. El a obținut chiar o stea de aur, la un campionat de amatori, la Râmnicu Vâlcea; a luptat în ring la categoria mijlocie. A debutat ca amator la vârsta de 17 ani, la un bal organizat de fanfara gării.

Tata era negustor. Era o atmosferă plăcută în familie. Tata avea umor. Avea el o vorbă:«Să nu sari când sună la uşă!». Adică să-ţi vezi de treaba ta în viaţă. Cât despre mama… Chiar nu ştiu ce să zic. Mama e un lucru sfânt, e legătura cu viaţa“, spunea Dem Rădulescu în emisiunea transmisă de TVR în 1998.

A fost căsătorit cu actrița Paula Rădulescu, de care mai apoi a divorțat, căsătorindu-se cu eleva sa de la I.A.T.C., actrița Adriana Șchiopu.

Paula a vorbit despre relația lor după mulți ani de la despărțire. Paula se consideră o norocoasă, pentru că „nu se atingea nimeni de ea” în timpul căsniciei cu Bibanul.

A fost un privilegiu

„Pentru mine a fost un lucru extraodinar că am fost soția lui, am învățat teatru non-stop. Au protejat însă un bun național, care era Dem Rădulescu, iar eu făceam parte din acest așa ceva. Au avut grijă ca nu cumva o nevastă ca a lui să facă vreo prostie sau altceva. Ei erau bine supravegheați oriunde mergeau.

Apoi am ieșit și eu peste hotare, dar mai târziu. Chiar nu știu ce s-a întâmplat. La fel și cu rolurile dublate. Am fost și plecată, dar puțin, și nu cât se putea. Dar nici nu m-am zbătut, nu am cerut niciodată nimic, nici măcar o mărire de salariu. Știam că tot va veni ceva. Eu pot face orice. Chiar dacă îmi dai un copil nou-născut sau un papagal, a dezvăluit Paula Rădulescu, prima soție a lui Dem Rădulescu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...