Cine l-a protejat pe Genică Boenică, timp de 15 ani. Interlopul, în anturajul fostul premier al Iordaniei: „E prietenul meu”

Cine l-a protejat pe Genică Boenică, timp de 15 ani. Interlopul, în anturajul fostul premier al Iordaniei: „E prietenul meu”

Romeo Ursu a fugit din România în urmă cu 15 ani și s-a refugiat în Iordania, stat cu care țara noastră nu a avut un acord de extrădare până în urmă cu doi ani. Modelul a fost împrumutat ulterior și de alte VIP-uri condamnate, care s-au făcut nevăzute înainte ca instanța să stabilească o pedeapsă cu închisoarea în dreptul lor, dezvăluie Fanatik.ro.

Boenică a petrecut de ziua lui, la o vilă de lux

În Iordania, Boenică a dus o viață de lux, lipsită de griji, în capitala Amman, nu departe de sediul unor importante instituții de stat. În urmă cu trei săptămâni, Ursu și-a sărbătorit ziua de naștere alături de familie, la o vilă cu piscină. Copiii i-au cântat ”la mulți ani” și i-au urat ”să trăiască 100 de ani”.

În cei 15 ani petrecuți în Iordania, Romeo Ursu a reușit să ajungă în anturajul unor politicieni influenți din regat. În 2015, Boenică s-a fotografiat în biroul președintelui senatului iordanian, Abdulraouf Rawabdeh, alături de alți câțiva politicieni locali importanți.

boenica politicieni iordania
Boenică, alături de fostul premier al Iordaniei. În dreapta, imagini de la ziua de naștere a lui Romeo Ursu

Abdulraouf Rawabdeh a fost primar al orașului Amman, iar între 1999 și 2000 a devenit prim-ministru al Iordaniei. Ursu se lăuda, la acea vreme, cu prietenia mai multor membri ai parlamentului de la Amman.

”Fiecare dintre ei are neamuri, nepoți sau frați care au studiat în România. Eu am fost prieten pentru ei, acum îmi răsplătesc prietenia”, a explicat Romeo Ursu la acea vreme.

Într-un dialog cu reporterul FANATIK, Ursu a explicat și cum le-a câștigat încrederea oficialilor din Iordania.

”Ei au încercat să facă afaceri legale, la nivel guvernamental, iar reprezentanții români le-au cerut 20% șpagă. Boe ”țiganu” le-a cerut doar un comision de 2%, conform contractului de comisionar, totul în acte”, a mai explicat Romeo Ursu.

Boenică se lăuda că i-a provocat insomnii Elenei Udrea

În paralel, Romeo Ursu și-a cultivat relațiile din țară cu afaceriști influenți sau lideri ai lumii interlope . În 2008, el a fost filmat la o nuntă, alături de Dorin Cocoș, pe atunci soțul Elenei Udrea. Imaginile au apărut în 2010, când Udrea era ministru al turismului, iar Boenică era deja urmărit general, provocând un adevărat cutremur.

”A fost la mine, când am nășit. Nu în Iordania, ci în țară. Eu am fost motivul primei tentative de divorț între Udrea și Cocoș. Chipurile, divorța ea de Cocoș că avea legături cu interlopi, mafia imobiliară, bla, bla… În 2009 au avut o nereușită, dar nu m-au putut aduce pe mine de aici”, a mai explicat Boenică. Interlopul a mai dezvăluit că serviciile secrete românești au venit de trei ori la ușa lui, în Iordania, însă niciodată nu au reușit să-l aducă în țară.

Citește continuarea pe fanatik.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat