Cine MINTE? Guvernul Ungariei anunță că va construi 8 penitenciare într-un an! Al nostru se văită că pentru unul durează 5 ani!

Cine MINTE? Guvernul Ungariei anunță că va construi 8 penitenciare într-un an! Al nostru se văită că pentru unul durează 5 ani!

Ungaria va construi intr-un an 8 penitenciare. La noi autoritatile au spus ca dureaza 5 ani sa faca unul! Opt noi penitenciare la standarde europene vor fi construite in Ungaria pana in vara anului 2018, a dat asigurari Tamas Toth, seful Serviciului Penitenciare din Ungaria. In Romania, autoritatile spun ca nu pot face o noua inchisoare decat in 5 ani.

Construirea de noi penitenciare este solutia gasita de autoritatile de la Budapesta pentru o problema foarte veche - supraaglomerarea, relateaza agentia de stiri MTI, preluata de Hungary Today.

Noile inchisori vor fi construite in Kunmadaras, Bekes, Heves, Komadi, Ozd, Kemecse, Csenger si Komlo. Prima va avea o capacitate de 1.000 de locuri, iar celelalte sunt proiectate sa cazeze fiecare cate 500 de detinuti.

Lucrarile de constructii vor incepe in aprilie anul acesta.

In noiembrie anul trecut, un detinut a fost ucis in bataie de catre gardieni, iar Tamas Toth a declarat ca "niciodata nu va mai avea loc in inchisorile din Ungaria" o asemenea tragedie.

Conform raportului publicat anul trecut de Consiliul Europei, Ungaria are cele mai multe penitenciare supraaglomerate din Europa. In 2014, media era de 142 de detinuti in spatii destinate pentru doar 100, conform raportului citat.

In Romania, supraaglomerarea inchisorilor a fost pretextul invocat de Guvernul Grindeanu pentru a da o gratiere colectiva. Din cauza protestelor, guvernul a renuntat la ordonanta de urgenta privind gratierea, trimitand-o sub forma de proiect de lege la Parlament.

In mod inexplicabil, autoritatile de la Bucuresti au sustinut ca un nou penitenciar nu poate fi construit decat in cel putin 5 ani, fara ca cineva sa aduca argumente solide in acest sens.Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini care dau fiori cu podul unde a deraiat trenul internaţional IRN 347(Dacia Wien Hauptbahnhof - Bucureşti Nord)

2 „Doar în Africa am mai văzut așa ceva” / Codin Maticiuc, șocat de camera în care a stat într-un hotel din Costinești

3 Cică Orban va primi de la UE ce-a semănat...

4 VIDEO Avalanșă de porcării pe scena festivalului co-fondat de influencerul Selly

5 Imagini istorice din anii '70 / De frica rușilor, Transfăgărăşanul a fost construit în doar patru ani