Cine sunt cei cinci judecători care vor face parte din BEC pentru europarlamentare. Una dintre judecătoare l-a condamnat pe Dragnea

Cine sunt cei cinci judecători care vor face parte din BEC pentru europarlamentare. Una dintre judecătoare l-a condamnat pe Dragnea

Cine sunt cei cinci judecători care vor face parte din BEC pentru europarlamentare. Una dintre judecătoare l-a condamnat pe Dragnea. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desemnat vineri, prin tragere la sorţi, cei cinci judecători din cadrul acestei instanţe care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare, transmite G4Media.ro.

În urma tragerii la sorţi efectuate în şedinţă publică de preşedintele Instanţei supreme, Cristina Tarcea, au fost aleşi membri ai BEC:

Geanina Cristina Arghir, Georgeta Carmen Negrilă, Mirela Vişan, Alina Macavei şi Anca Mădălina Alexandrescu.

Cristina Geanina Arghir a facut parte din completul care a decis condamnrea lui Liviu Dragnea in dosarul angajarilor fictive si este magistratul care l-a condamnat pe Mohammad Munaf, implicat in rapirea jurnalistilor romani la Bagdad, in timpul in care era magistrat la Curtea de Apel Bucuresti.

Arghir a facut parte din completul care a decis, in faza de fond a dosarului "Valiza", achitarea tuturor inculpatilor, intre care si Gigi Becali. De asemenea, Arghir s-a pronuntat pentru achitarea lui Ludovic Orban.

Georgeta Carmen Negrila a mai fost membra BEC, ea fiind presedinte al Biroului la alegerile locale din 2016.

Alina Macavei este autoarea unei analize, relizata in 2015, pe tema independentei Justitiei.

Anca Madalina Alexandrescu a fost presedinte al completului care a dat sentinta in dosarul "Transferurilor' si tot ea a judecat un dosar al lui Radu Mazare.

În perioada următoare, cei cinci judecători îşi vor alege dintre ei persoana care va îndeplini funcţia de preşedinte al Biroului Electoral Central.

La tragerea la sorţi au fost folosite bile cu numele a 91 de judecători de la Instanţa supremă.

Tarcea a explicat că în schema de personal de la Instanţa supremă figurează 100 de judecători, însă la extragere nu pot participa magistraţii cu funcţii de conducere, iar doi judecători se află în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvonuri...

2 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

3 Așa o fi?

4 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public