Cine sunt cei cinci judecători care vor face parte din BEC pentru europarlamentare. Una dintre judecătoare l-a condamnat pe Dragnea

Cine sunt cei cinci judecători care vor face parte din BEC pentru europarlamentare. Una dintre judecătoare l-a condamnat pe Dragnea

Cine sunt cei cinci judecători care vor face parte din BEC pentru europarlamentare. Una dintre judecătoare l-a condamnat pe Dragnea. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desemnat vineri, prin tragere la sorţi, cei cinci judecători din cadrul acestei instanţe care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare, transmite  G4Media.ro .

În urma tragerii la sorţi efectuate în şedinţă publică de preşedintele Instanţei supreme, Cristina Tarcea, au fost aleşi membri ai BEC:

Geanina Cristina Arghir, Georgeta Carmen Negrilă, Mirela Vişan, Alina Macavei şi Anca Mădălina Alexandrescu.

Cristina Geanina Arghir a facut parte din completul care a decis condamnrea lui Liviu Dragnea in dosarul angajarilor fictive si este magistratul care l-a condamnat pe Mohammad Munaf, implicat in rapirea jurnalistilor romani la Bagdad, in timpul in care era magistrat la Curtea de Apel Bucuresti.

Arghir a facut parte din completul care a decis, in faza de fond a dosarului "Valiza", achitarea tuturor inculpatilor, intre care si Gigi Becali. De asemenea, Arghir s-a pronuntat pentru achitarea lui Ludovic Orban.

Georgeta Carmen Negrila a mai fost membra BEC, ea fiind presedinte al Biroului la alegerile locale din 2016.

Alina Macavei este autoarea unei analize, relizata in 2015, pe tema independentei Justitiei.

Anca Madalina Alexandrescu a fost presedinte al completului care a dat sentinta in dosarul "Transferurilor' si tot ea a judecat un dosar al lui Radu Mazare.

În perioada următoare, cei cinci judecători îşi vor alege dintre ei persoana care va îndeplini funcţia de preşedinte al Biroului Electoral Central.

La tragerea la sorţi au fost folosite bile cu numele a 91 de judecători de la Instanţa supremă.

Tarcea a explicat că în schema de personal de la Instanţa supremă figurează 100 de judecători, însă la extragere nu pot participa magistraţii cu funcţii de conducere, iar doi judecători se află în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”