Cine sunt marii masoni din Ministerul de Interne

Oameni importanți din Ministerul de Interne țin la secret faptul că fac parte din Masonerie, însă nu ezită să se folosească de influența pe care le-o conferă apartenența la această organizație.

Printre cei aflați în această situație este ministrul de Interne, Mihai Fifor, dar și alți ”grei” din structurile ministerului, relatează Newsweek România.

Ministrul Mihai Fifor a intrat în Masonerie în 2008, unde a fost introdus de către afaceristul Marian Petcu, recunoscut în Oltenia drept un mason influent.

Fifor a fost inițiat în Loja Armonia, apoi s-a transferat la Loja Basarab, unde staroste era nimeni altul decât Petcu. De acolo, și-a luat transferul către o lojă din București, care reunește mai mulți parlamentari.

Tot din Loja Basarab face parte și șeful Jandarmeriei, generalul Constantin Florea. „Fifor a fost adus de Florea și de Petcu, constructorul de casă al Primăriei Craiova și al Consiliului Județean“, a spus, pentru Newsweek România, o sursă din Masonerie.

Însă nici Fifor și nici generalul Florea nu și-au declarat apartenența la Masonerie în declarațiile de interese. Complet ilegal: Masoneria este o organizație non-guvernamentală și apartenența la o astfel de organizație se declară. În funcție de motivele omisiunilor din declarațiile de avere și/sau interese, sancțiunile pot fi de la o amendă aplicată de Agenția Națională de Integritate (ANI) până la dosar penal.

Ministrul Mihai Fifor nu a vrut să confirme sau să infirme apartenența la Masonerie, deși a primit și citit întrebările transmise de Newsweek România.(…) Fifor nu este doar ministru interimar de Interne, ci și vicepremier și unul dintre cei mai influenți pesediști pe lângă premierul Viorica Dăncilă.

Alți doi masoni sunt, de asemenea, considerați foarte apropiați de prim-ministru. Unul este Costin Mihalache, fost ofițer al Serviciului de Informații Externe și actual șef al Cancelariei guvernamentale. Acesta are deja decenii de prezență în Masonerie, dar susține că a părăsit organizația. „Am fost mason, dar nu mai sunt. Am plecat de scârbă, acum cinci – șase ani“, a spus Mihalache pentru Newsweek România.

Conform declarației de interese, cancelarul Cabinetului este vicepreședinte al Fundației Omenia, condusă de Minodora Ilie.

Prim-vicepreședintele organizației Omenia a fost generalul Ioan Talpeș, fostul șef al SIE. Printre principalii susținători ai acestei organizații îl regăsim pe primarul Sectorului 1, masonul (în adormire, conform propriilor declarații) Daniel Tudorache. SURSA: universul.net


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mă doare în pulă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“ / Acesta este PSD, oameni buni! Director de instit…

2 Citiți! Iată de ce nu cred oamenii „datele oficiale”! O porcărie ordinară, ținută 30 de ani „sub capac”, în Ma…

3 FOTO / Priviți, rafturile mai multor magazine mari din București, golite pe fondul isteriei mediatice generate d…

4 Încă o clasare de răsunet. După 7 ani de anchetă, DIICOT a închis dosarul cu prejudiciu de 30 de milioane de e…

5 Date noi / FOTOGALERIE Cum arată rafturile a trei supermarketuri din București, după ce unii bucureșteni au înce…

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic