Cine vinde țara? Dragnea, întâlnire cu șeful OMV, Rainer Seele, la doar o zi după ce acesta a fost decorat de Putin! Mâine, o altă întâlnire-surpriză!

Cine vinde țara? Dragnea, întâlnire cu șeful OMV, Rainer Seele, la doar o zi după ce acesta a fost decorat de Putin! Mâine, o altă întâlnire-surpriză!

Cine vinde țara? Dragnea, întâlnire cu șeful OMV, Rainer Seele, la doar o zi după ce acesta a fost decorat de Putin! Mâine, o altă întâlnire-surpriză!
 
Liviu Dragnea, șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, s-a întâlnit miercuri cu directorul general al companiei austriece OMV, au declarat pentru G4Media.ro  surse parlamentare. Întâlnirea, care a avut loc la biroul din Parlament al lui Dragnea, vine pe fondul promisiunilor publice ale acestuia că va face anumite modificări în legea offshore pentru a fi în acord cu propunerea sa inițială.

Întâlnirea șefului PSD cu Seele are loc după ce mai mulți lideri PSD, în frunte cu Darius Vâlcov, au acuzat dur compania petrolieră că ”șantajează” statul român în chestiunea gazelor din Marea Neagră.

Potrivit surselor G4Media.ro , joi va veni la București pentru discuții cu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu și Liam Mallon, președintele diviziei de Dezvoltare a companiei americane ExxonMobil.

Șeful OMV, decorat de Vladimir Putin a doua zi după ce managerul concernului austriac și-a serbat ziua de naștere

 Managerul german Rainer Seele, șeful concernului energetic OMV și unul din artizanii proiectului Nord Stream 2, a fost decorat de președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu Ordinul Prieteniei – una din cele mai înalte decorații rusești, scrie Gazeta Wyborcza, citată de Rador.

După cum scrie în decretul președintelui Rusiei, publicat luni pe portalul guvernului Rusiei, Seele a fost decorat „pentru merite în întărirea prieteniei și colaborării între popoare”. „Seele a primit ordinul a doua zi după cea de a 58-a sa aniversare a zilei de naștere” – a remarcat ziarul „Vedomosti”.

Rainer Seele a condus mulți ani firma de gaze Winterhall, care este partenerul principal al Gazprom în Germania. În primăvara lui 2015 a devenit pe neașteptate șeful concernului energetic austriac OMV și a început să strângă relațiile acestei firme cu Gazprom.

Din inițiativa lui, OMV a fost una dintre primele firme din Occident care au sprijinit planul construirii de către Gazprom a noului gazoduct baltic Nord Stream 2. Imediat după numirea lui Seele ca șef al OMV, presa austriacă a scris că funcția aceasta a fost primită de „omul Gazpromului”.

Seele este în același timp, din anul 2012, președintele Camerei de Comerț Exterior Germano-Ruse. În ultimii ani s-a pronunțat de mai multe ori pentru ridicarea de către UE a sancțiunilor impuse Rusiei după agresiunea asupra Ucrainei și pentru strângerea relațiilor în sectorul energetic cu Rusia.

În iunie, în timpul vizitei lui Putin la Viena, Rainer Seele și șeful Gazpromului, Aleksei Miller, au semnat acordul de prelungire până în anul 2040 a contractului de furnizare a gazului rusesc în Austria.

În acest timp, Gazprom se pregătește de creșterea cheltuielilor pentru Nord Stream 2 și pentru construirea altor noi gazoducte de export. În acest scop Gazprom a planificat pentru acest an investiții record în valoare de 1,28 zeci de miliarde de ruble, ceea ce reprezintă circa 20 miliarde dolari.

Potrivit agenției Interfax, în această săptămână Gazprom poate mări suplimentar programul de investiții cu 5 miliarde dolari. Este favorabilă în acest sens creșterea însemnată în acest an a prețului gazului exportat de concern din Rusia.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante