Cineva să-i arate și lui TROMPY articolul acesta! Cum a ajuns Bucureștiul exemplu negativ în presa internațională

Cineva să-i arate și lui TROMPY articolul acesta! Cum a ajuns Bucureștiul exemplu negativ în presa internațională

Site-ul theguardian.com publică pe prima pagină un amplu material  despre decizia Gabrielei Firea de a interzice activitățile în aer liber pe marile bulevarde ale orașului.

Cităm câteva pasaje:

În timp ce orașele din toată lumea devin tot mai pietonale, noul primar al Bucureștiului dă vina pentru traficul aglomerat pe evenimente sportive ca ViaSport, care blocheză un bulevard central in weekend-uri. Capitala României face un pas înapoi?

"Motivul pentru care facem asta vara și în weekend este ca să încurajăm oamenii să-și abandoneze mașinile, să meargă cu bicicleta, să plimbe copiii, să joace jocuri și să se simtă bine în aer liber", a declarat Alex Zamfir, unul din fondatorii Viasport.

Dar astăzi este o dimineață de sâmbătă, luna iulie, și, în loc să privim sute de copii și adulți jucând jocuri, stăm pe o bancă și vedem un lung șir de mașini scurgându-se încet. 

Câteva zile mai devreme, organizatorii evenimentului au primit o scrisoare în care au fost înștiințați că evenimentul nu se mai poate desfășura din cauza mentenanței drumului pentru următoarele patru luni. Toate acestea în urma declarațiilor primăriței Firea, care mulți simt că amenință majoritatea evenimentelor culturale și sportive din oraș.

Firea nu a răspuns cererilor jurnaliștilor The Guardian pentru un interviu.
Oare de ce ne așteptam la altceva?

Întreg materialul se găsește AICI .



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...