"Ciolacu, dacă te pun să scrii 79.9 de miliarde în cifre, habar n-ai cum se face" - Festival pe pagina şefului PSD

"Ciolacu, dacă te pun să scrii 79.9 de miliarde în cifre, habar n-ai cum se face" - Festival pe pagina şefului PSD

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacţionat ironic după anunţul făcut de preşedintele Klaus Iohannis privind cele 80 de miliarde de euro destinate relansării economice a României prin proiecte europene.

Practic, Ciolacu susţine că acum Guvernul Orban “nu mai are nicio scuză” să nu dubleze alocaţiile şi să crească pensiile cu 40%, ignorând faptul că fondurile respective sunt destinate refacerii infrastructurii şi revigorării economice a României.

"Dacă ar fi să dăm crezare anunţului triumfalist al preşedintelui Iohannis de la Bruxelles, Guvernul PNL trebuie să dubleze alocaţiile şi să crească pensiile cu 40%. Nu mai are nicio scuză! Faceţi investiţiile din bani europeni şi creşteţi puterea de cumpărare a românilor!

Îl aştept pe Orban să le spună românilor câţi din aceşti bani sunt de fapt împrumuturi şi nu alocări nerambursabile, câţi sunt pentru relansarea economică rapidă şi câţi sunt pentru exerciţiul financiar 2021-2027”, a scris, marţi, liderul PSD pe Facebook.

Mesajul lui Ciolacu a iscat însă pe pagina sa de socializare un val de reacţii şi comentarii destul de dure din partea internauţilor. Redăm doar câteva dintre mesajele postate de către aceştia:

“Sunteţi iresponsabili!!! Aşa cum aţi făcut în anii în care aţi fost la guvernare, aţi mărit salarii şi pensii din pix plătindu-le din împrumuturi, aşa vreţi să faceţi şi de acum înainte???!!! Sunt convins că UE nu va permite să se cheltuiască aiurea aceşti bani, trebuie băgaţi masiv în investiţii care să aducă plus valoare şi abia apoi redistribuiţi în pensii şi salarii. Asta e ordinea economică firească!!!“

“Dacă te-ar duce capul un pic, ai spune că ăştia sunt bani pe care îi putem atrage, nu i-am primit deja (o să vedem şi condiţiile, poate sunt legate de statul de drept pe care voi l-aţi măcelărit)... dar pe tine te mănâncă populismul sub limbă.”

“Marcel Ciolacu, dacă te pun să scrii 79.9 de miliarde în euro în cifre habar nu ai cum se face, dar te pui să critici. Ca să primească România banii ăştia trebuia să prezinte un plan de cheltuieli, asta înseamnă că există un proiect de viitor pentru România. Ce ar trebui să faceţi? Să vă implicaţi şi să susţineţi proiecte toţi în comun şi să ridicaţi împreună ţara. Până acum aţi avut interese în contra românilor corecţi. Oricum tu eşti unul trecător. Peste puţin timp vine alt pesedist cu alte salvări. Lumea s-a obişnuit deja cu voi, s-a şi plictisit... “

“Populism în formă pură 100%. Cum să aberezi în aşa hal, tu persoană publică? Nici măcar nu înţelegeţi pentru ce sunt banii ăia...cum să ceri dublări de alocaţii şi măriri de pensii din nişte bani destinaţi DOAR investiţiilor? Ori sunteţi prost ori vă place să jucaţi cartea populismului ieftin (care de altfel s-a dovedit că nu va aduce noroc).“

“Voi de ce nu aţi dublat alocaţiile şi pensiile cât aţi fost la guvernare? Doar vă lăudaţi că aveţi creştere economică, unde sunt banii? Investiţii nu aţi făcut decât în conturile voastre, ruşine să vă fie!“

“Să crească pensiile cu 40%? Cu banii primiţi de la UE, cei 79,9 miliarde euro, trebuie să construim - autostrăzi, reţele de apă potabilă, gaze, canalizare, nu să bem şi să mâncăm, domnule Ciolacu! Nu se poate, momentan, şi cu burta plină, şi cu autostrada la poartă!“

“Iată mentalitate de PSD-ist ! Te aştepţi la aşa ceva de la un agricultor cu patru clase, nu de la un preşedinte de partid. Nu vreţi şi pensiile speciale dublate?“

"Marca PSD şi gândirea asistenţilor sociali: gata bă, avem bani hai să mărim alocaţii, pensii. Să-i cheltuim şi peste 2,3 ani mărim preţurile că nu mai avem de unde să plătim - în loc să vă gândiţi la investiţi pentru a produce bani să măriţi pensii, alocaţii".

"Lasă frate prostiile cu dublatul. Vrei să ai electorat bătrânii? Puneţi mâna la muncă şarlatanilor. Aţi distrus ţara. Toţi proştii la putere. Nu vă este ruşine. Minţile voastre sunt setate pentru furat."


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...