Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

Nemulțmit de faptul că IGPR a ieșit în conferință de presă să anunțe sancțiunile aplicate celor cu care s-a aflat la o masă, într-un restaurant din Sărata Monteoru, liderul PSD Marcel Ciolacu, îl acuză pe premierul Ludovic Orban că folosește Poliția Română în scopuri Politice.

Ciolacu a scris pe pagina sa de Facebook că nu a văzut nicio poliție în conferințe de presă, când Orban a fost surprins cu miniștrii săi în biroul din Guvern, „chefuind” în plină pandemie.

„Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferință de presă a Poliției atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la guvern în timp ce românii erau închiși în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii și reuniuni politice cu sute de persoane. În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute. De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți”, a scris Ciolacu, postând și imaginea surprinsă în biroul premierului liberal, care a făcut înconjurul publicaților de presă la început de an.

„Dacă PNL s-ar concentra pe combaterea pandemiei, așa cum se concentrează și pe Opoziție, atunci probabil că România nu s-ar fi situat astăzi în cele mai negre topuri europene la nivel de pandemie!”, a mai scris Ciolacu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române Georgian Drăgan a anunţat că toate persoanele care apar în imaginile care îl prezintă pe liderul PSD Marcel Ciolacu la restaurantul unei pensiuni din Buzău au fost identificate şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de 21.000 de lei, din cauza nespectării normelor în vigoare privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV 2, fiind mai multe de 6 persoane la o masă.

„Având în vedere informaţiile şi imaginile vehiculate în spaţiul public, cu privire la încălcarea prevederilor LEGII nr. 55 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, de către preşedintele Camerei Deputaţilor precum şi alte persoane, facem următoarele precizări:  Ieri seară, urmare a unei sesizări privind prezenţa mai multor persoane la o masă, la un local de pe raza localităţii Sărata Monteoru, din judeţul Buzău, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Merei- IPJ Buzău, s-au deplasat pentru efectuarea de verificări, sub aspectul respectării normelor în vigoare pe linia prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov 2. La momentul sosirii poliţiştilor, au fost găsite 6 persoane (3 în interior şi 3 în exteriorul locaţiei). 3 dintre cele 6 persoane erau reprezentanţi ai operatorului economic şi s-a constatat că aceştia nu purtau mască de protecţie, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancţionate contravenţional”, a afirmat Georgian Drăgan duminică într-o declaraţie de presă. 
 
Comisarul de poliţie Georgian Drăgan a adăugat că a fost sancţionat şi reprezentantul operatorului economic pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Localitatea respectivă din judeţul Buzău se află în scenariul verde şi prin urmare operatorii economici pot desfăşura activităţi însă cu respectarea normelor sanitare de protecţie.

 

„Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spaţiul public, acestea fiind sancţionate contravenţional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă. De asemen3a, reprezentantul operatorului economic a fost sancţionat, pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Cuantumul total al sancţiunilor este de 21.000 de lei. Fac precizarea că localitatea respectivă se află în scenariul verde, aşadar, operatorii economici pot desfăşura activităţi economice, cu respectarea normelor sanitare generale de protecţie. Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale în ceea ce priveşte numărul total de persoane care se pot afla la aceeaşi masă, respectiv 6”, a conchis Drăgan. 

 ---------------

Liderul PSD Marcel Ciolacu și fostul premier Mihai Tudose au fost surprinși la o masă de la o pensiune din Buzău, nerespectând măsurile de distanţare. Polițiștii din Buzău s-au deplasat la pensiune pentru a face verificări și au sancționat angajații pensiunii pentru că aceștia nu purtau mască. Polițiștii mai spun însă că pe raza comunei unde se afla pensiunea este aplicabil „scenariul verde”. 

Ce spune Marcel Ciolacu:
„Eram la restaurant cu fiul meu, cu nepotul meu, cu prietena lui, cu fratele meu, eram în familie, cam 10 persoane. Era un eveniment privat. Mihai Tudose era în trecere spre București și s-a oprit și el acolo. Presupun că cine ne-a fotografiat a anunțat și la 112”, a explicat Marcel Ciolacu pentru  Libertatea.
„A venit poliția acolo, au venit jandarmii și au văzut că eram despărțiți la trei mese când ne-am apucat să mâncăm. Am transmis astăzi dimineață la Poliție toate datele celor care au fost la masă pentru a se face anchetă”, a adăugat președintele PSD.
Ce spune Poliția:
„La data de 24.10, în jurul orei 23.45, urmare a unei sesizări, o patrulă de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Merei-IPJ Buzău, s-a deplasat la o pensiune, de pe raza localității Monteoru, demarând verificări, sub aspectul respectarii normelor în vigoare pe linia prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov 2. La momentul sosirii polițiștilor, au fost găsite 6 persoane (3 în interior și 3 în exteriorul locației).De asemenea, în interior au fost găsite trei mese, două cu câte trei tacâmuri și o a treia, cu două tacâmuri.

Facem precizarea că pe raza comunei Merei este aplicabil "scenariul verde" pe problematica indicată.

Declarativ, administratorul pensiunii a afirmat că sistemul de înregistrare video depistat nu poate fi vizionat la acest moment, decât de către administratorul de sistem, o firmă din București”, a transmis IPJ Buzău.

 
Potrivit polițiștilor, au fost sancționați 3 reprezentanți ai operatorului (patron,administrator și ospătar) pentru că se aflau în incinta restaurantului pensiunii și nu purtau masca de protecție.
Romașcanu (PSD): Am fost trei grupuri la trei mese. Poza e făcută când ne-am aşezat împreună la masă pentru scurt timp. A venit poliţia şi nu a constatat nereguli
Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a declarat sâmbătă seara, la Realitatea PLUS, că de fapt este vorba de o cu totul altă situaţie faţă de cum se poate presupune din fotografia în care Marcel Ciolacu a fost surprins încălcând regulile de protecţie, potrivit  News.ro.

Romaşcanu a explicat că şi el a fost prezent la întâlnire şi că persoanele care se văd în fotografie stând împreună la o singură masă erau de fapt cele trei grupuri care ocupau trei mese, iar fotografia a fost făcută exact în acele secunde în care toţi cei prezenţi au stat alături pentru scurt timp.













Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...