Ciolacu: Vom folosi toate pârghiile legale interne şi internaţionale să apărăm PNRR

Ciolacu: Vom folosi toate pârghiile legale interne şi internaţionale să apărăm PNRR

PSD va folosi toate pârghiile legale interne şi naţionale pentru a apăra Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru ca acesta să nu fie transformat într-un nou act normativ al Guvernului prin care să se aloce discreţionar fonduri numai către anumite comunităţi din ţară, a declarat vineri, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al formaţiunii politice, care a avut loc la Sâmbăta de Sus, în judeţul Braşov, liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

"Am luat o singură decizie, aceea de a apăra PNRR, de a nu-l transforma într-o nouă anexă 7.03 sau într-un nou HG de alocare a fondurilor discreţionar numai către anumitre autorităţi locale, cum au fost şi alocările din fondul de rezervă al prim-ministrului. (...) Vom folosi toate pârghiile legale interne şi internaţionale să evităm acest lucru", a afirmat Ciolacu.

Acesta a menţionat că autorităţile locale conduse de social-democraţi au depus spre finanţare din PNRR proiecte în valoare de peste 7 miliarde de euro, în primul rând în domeniul infrastructurii - cum este cel al continuării metroului din Bucureşti, dar şi pe Sănătate - ca de exemplu proiectul dr. Alexandru Rafilla de deschidere a mai multor centre medicale sau pe Mediu.

"Lucrurile nu trebuie să se excludă, trebuie să fie într-o ordonare corectă. Haideţi să fim corecţi. Foarte mulţi români pleacă mai ales din zonele de sud şi din Moldova în străinătate. Trebuie să investim în toate zonele geografice şi de dezvoltare ale României. Asta înseamnă PNRR. Prin definiţia lui şi cum ne-a dat Comisia Europeană, nu am văzut scris planul Cîţu, Orban etc, este Planul naţional al României. (...) Planul este pentru reforme", a subliniat preşedintele PSD.

Totodată, el a anunţat că PSD ar putea pregăti un plan alternativ de redresare şi rezilienţă.

"Colegii mei au venit cu ideea ca, într-o perioadă foarte scurtă să prezentăm noi, PSD, un PNRR, (...) cum am venit şi cu un buget alternativ. La toate criticile vom veni şi cu soluţii", a menţionat Ciolacu.

Cu acelaşi prilej, liderul PSD a vorbit şi despre situaţia creată în urma depistării unor probleme la un lot de vaccin AstraZeneca, legat de care a criticat atitudinea unor membri ai Executivului.

Considerăm că atitudinea prim-ministrului şi ministrului Sănătăţii nu este una normală în plină pandemie. Este inacceptabil ca ei să se certe zilnic, să-şi aducă acuzaţii zilnice, este anormal să se continue cu aceste minciuni, cu dezinformări că au existat anumite loturi de vaccin sau nu au existat, când până şi parlamentari sau primari de mari municipii au fost vaccinaţi cu aceste vaccinuri, iar coordonatorul campaniei de vaccinare să spună că nu a existat acest lot. Este inacceptabil să încercăm prin minciună şi dezinformare, în loc să încercăm să avem o atitudine clară şi să spunem numai adevărul, ca să fim credibili în ochii românilor, prin manipulare să conducem o astfel de campanie de vaccinare", a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă în rândul parlamentarilor PSD există cazuri de vaccinare din acest lot, liderul social-democrat a afirmat că nu cunoaşte, însă a rugat liderii de grupuri din Parlament şi preşedinţii de organizaţii vină cu aceste informaţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /