Cioloș, de bine, în documentele WikiLeaks din Partidul Democrat din SUA

Cioloș, de bine, în documentele WikiLeaks din Partidul Democrat din SUA

Site-ul de dezvăluiri WikiLeaks a făcut publice vineri aproximativ 20.000 de e-mailuri ale echipei de campanie a lui Hillary Clinton, cu două zile înainte de Convenţia Partidului Democrat, informează DPA. Un astfel de mail prezintă vizita premierul Dacian Cioloş în America şi întâlnirea pe care oficialul român a avut-o cu vicepreşedintele Joe Biden.

"Vicepreşedintele s-a întâlnit astăzi cu prim-ministrul român Dacian Cioloş. Vicepreşedintele a lăudat eforturile premierului Dacian Cioloş de implementare de măsuri necesare pentru guvernare şi sprijinirea statului de drept, precizând că prin continuarea reformelor se va continua dezvoltarea economică şi democratică a României şi parteneriatul economic dintre cele două state. Vicepreşedintele i-a mulţumit lui Cioloş pentru contribuţia României în coaliţia anti-ISIS şi la misiunea NATO din Afghanistan, şi a prezentat condoleanţe pentru decesul a doi militari români pe 7 mai în Afghanistan. Cei doi lideri au căzut de acord asupra importanţei asigurării că aliaţii iau măsuri până la Summitul NATO de la Varşovia să întărească poziţia defensivă şi de descurajare pe flancurile de est şi de sud. Liderii au discutat, de asemenea, importanţa dezvoltării sectorului energetic din România în domeniul securităţii energetice europene şi a subliniat necesitatea de a sprijini şi de a accelera eforturile de reformă ale Republicii Moldova", se specifică în emailul dat publicităţii de Wikileaks.

România este menționată în 9 astfel de mailuri publicate vineri.

Documentele arată clar cât de dificilă a fost confruntarea cu senatorul Bernie Sanders din alegerile primare democrate. Într-unul dintre e-mailuri, şefa Partidului Democrat, Debbie Wasserman Schultz, îl numeşte 'mincinos afurisit' pe un reprezentant al lui Sanders. 

Alte e-mailuri detaliază cum donatorii primesc ca recompense acces la petreceri şi bilete gratuite la diferite evenimente.

WikiLeaks susţine că această nouă serie de dezvăluiri despre candidata democrată la Casa Albă ('Hillary Leaks') cuprinde 19.252 de e-mailuri.

Convenţia Partidului Democrat va începe luni la Philadelphia. Hillary Clinton ar urma să fie desemnată oficial candidata partidului la alegerile pentru Casa Albă din noiembrie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Ați văzut ce frumos s-a întors cheița după faza cu „Ciolacu e tătic”?

2 VIDEO Penibilul ăsta a fost ani de zile șeful de facto al SRI?

3 „Cu tot respectul pentru Firea, eu nu pot sa mă aliniez în a o susține pentru că, de obicei, orice cal devine gloabă”

4 „Tu muncești și-ți cumperi o Dacie pentru că atât poți, eu muncesc și-mi cumpăr un Ferrari pentru că atât pot”

5 Dedesubturile unui scandal politico-matrimonial de mahala