Cioloș, DECIZIE ISTORICĂ! AGA NU va mai fi PLĂTITĂ! Miniștrii, FĂRĂ CONCEDIU!

Cioloș, DECIZIE ISTORICĂ! AGA NU va mai fi PLĂTITĂ! Miniștrii, FĂRĂ CONCEDIU!

Decizie istorică a Guvernului: Reprezentantii statului in Adunarile Generale ale Actionarilor companiilor de stat nu vor mai fi remunerati! Guvernul a aprobat miercuri un memorandum prin care activitatea actionarilor in Adunarile Generale ale Actionarilor (AGA) operatorilor economici, la care statul detine direct sau indirect o participatie majoritara, va fi considerata sarcina de serviciu pentru angajatii actionarului si nu va fi remunerata, se arata intr-un comunicat de presa.

Pana in septembrie 2016, Ministerul Finantelor Publice, impreuna cu Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri vor propune, spre aprobare, Guvernului, actul normativ care va constitui baza legala pentru masurile dispuse prin memorandumul de miercuri.

Decizia a fost luata in vederea uniformizarii practicii la nivelul tuturor companiilor aflate direct sau indirect in subordinea statului, dupa ce, in februarie 2016, prin Ordinul Viceprim-Ministrului, Ministrului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri s-a stabilit ca mandatul acordat reprezentantilor M.E.C.R.M.A. in AGA ale societatilor aflate in coordonarea ministerului de resort, este cu titlu gratuit.

Potrivit legislatiei in vigoare, operatorii economici nu pot acorda membrilor adunarilor generale ale actionarilor remuneratii mai mari de 25% din indemnizatia fixa lunara a directorilor generali/directorilor, pe sedinta, si pentru mai mult de o sedinta intr-o luna, cu incadrarea in prevederile bugetare aprobate (OUG nr. 26/2013, art.14 alin (1)).

* UPDATE/Premierul Dacian Ciolos le-a cerut ministrilor sa renunte la concedii in aceasta vara, au declarat, pentru HotNews.ro, surse guvernamentale.

"Mandatul acestui guvern e atat de scurt incat putem sta anul acesta fara concedii", a afirmat Ciolos, in sedinta de guvern de miercuri, potrivit surselor citate.

In urma cu o zi, primul ministru a anuntat plecarea din guvern a patru ministri: Adrian Curaj (Educatie), Marius Bostan (Comunicatii), Dan Costescu (Transporturi) si Dan Stoenescu (Romanii de pretutindeni).

In locul acestora au fost propusi presedintelui Klaus Iohannis pentru nominalizare Mircea Dumitru (Educatie), Sorin Buse (Transporturi), Maria Ligor (romanii de pretutindeni) si Dragos Tudorache, interimar la Comunicatii.

Seful guvernului a afirmat ca isi doreste un "nou impuls" si "un alt ritm" in aceste ministere si a avertizat ca, daca "in lunile urmatoare" vor aparea probleme si in alte ministere, nu va ezita sa decida alte modificari in structura cabinetului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale