Cioloș despre demersul PRU la DNA: Să fie sănătoși

Cioloș despre demersul PRU la DNA: Să fie sănătoși

Premierul Dacian Cioloș nu a dorit să comenteze vineri demersul Partidului România Unită (PRU) la DNA cu privire la achiziționarea operei brâncușiene 'Cumințenia Pământului'.

Întrebat cum vede demersul celor de la PRU, Cioloș a răspuns: "Să fie sănătoși".

Liderul PRU, Bogdan Diaconu, și deputatul Sebastian Ghiță s-au prezentat vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a depune un denunț împotriva premierului Dacian Cioloș .

''Am venit să depunem un denunț penal în numele Partidului România Unită împotriva premierului Dacian Julien Cioloș, pentru infracțiunea de abuz în serviciu și înșelăciune în speța numită 'Cumințenia Pământului'. Guvernul Dacian Julien Cioloș a început un nou program pentru România — achiziționarea de opere de artă la prețuri de 10 ori umflate'', a declarat Diaconu.

La rândul său, Sebastian Ghiță a spus, la intrarea în sediul DNA, că Guvernul a cheltuit bani pentru o operă de artă care nu putea fi scoasă din țară.

"Știu că au fost niște evaluări făcute, niște expertize. (...) Ultima evaluare a fost cinci milioane. Iată că Guvernul Cioloș a cheltuit 11 milioane de euro din banii românilor pentru o operă de artă care oricum era în patrimoniul național și nu putea fi scoasă din țară", a susținut Ghiță.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...