Cioloș, despre 'Panama Papers': ANAF nu are nevoie de dispoziții de la premier ca să își facă treaba

Cioloș, despre 'Panama Papers': ANAF nu are nevoie de dispoziții de la premier ca să își facă treaba

Premierul Dacian Cioloș a declarat marți că nu a avut discuții cu șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Dragoș Doroș, după apariția anchetei 'Panama Papers'.

"Nu, nu am avut. Nu are nevoie de dispoziții de la primul-ministru ca să își facă treaba acolo unde consideră că s-a încălcat legea", a afirmat șeful Guvernului, la finalul unei întâlniri cu reprezentanții Asociației Orașelor din România.

Un grup de lucru interdepartamental va verifica implicațiile fiscale ale informațiilor publicate prin proiectul de investigație jurnalistică 'Panama Papers' , a anunțat, marți, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, sunt alocate resurse pentru analiza datelor provenite din surse deschise, referitoare la identitatea persoanelor fizice și juridice, și corelarea acestora cu cele existente în bazele de date specifice, privind conturi deținute, participații în firme, tranzacții interne sau internaționale.

În activitatea acestui grup de lucru vor fi implicați inspectori antifraudă, inspectori fiscali și inspectori specializați în verificarea veniturilor persoanelor fizice, gestionarea informațiilor fiscale și executări silite, precizează ANAF.

Șefi de stat și alți politicieni de rang înalt, miliardari, celebrități, sportivi, dar și rețele criminale se numără printre beneficiarii reali a peste 214.000 de societăți offshore înregistrate în 21 de paradisuri fiscale, relevă o anchetă jurnalistică efectuată în comun de 107 instituții media, care au reușit să intre în posesia unor documente din arhivele secrete ale unei societăți panameze de consultanță, documente denumite acum generic 'Panama Papers', anunțau duminică publicațiile Le Monde și Le Soir.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...