Cioloș, despre posibilitatea de a intra în politică: Nu atât vehiculul este cel important, ci modul în care îl conduci

Cioloș, despre posibilitatea de a intra în politică: Nu atât vehiculul este cel important, ci modul în care îl conduci

Fostul premier Dacian Cioloș a declarat sâmbătă, la Europa FM, că se gândește ca în următorii ani să intre în politica românească pentru a-și folosi experiența pe care a acumulat-o ca șef al Executivului într-un partid deja existent, într-unul nou sau să stea în afara acestora și să contribuie prin alte forme de organizare la ameliorarea modului de a face politică.

El a subliniat că în politică nu atât "vehiculul" este cel important, ci modul în care îl conduci.

"Desigur, sunt mai multe variante: să stau în afara partidelor și să încerc să-mi aduc contribuția prin alte forme de organizare la ameliorarea modului de a face politică și de a-i încuraja pe cei care vor să intre în politică și de a-i ajuta să facă politică altfel, așa cum așteaptă societatea, sau de a intra într-un partid și de a încerca, prin exemplul propriu, să arătăm că se poate face politică și altfel sau, sigur, și soluția de a face un alt partid. Dar teama mea e că lumea se plictisește repede de un partid și iar se întoarce la ideea că, până la urmă, toți sunt la fel. Cred că nu atât vehiculul e cel important, ci modul în care conduci vehiculul respectiv", a precizat Cioloș.

Fostul prim-ministru a adăugat că, pe termen scurt, în următorii doi — trei ani, dorește să se facă util în țară, să mențină echipa pe care și-a format-o la guvernare și să ajute la dezvoltare.

"Pe termen scurt, pe următorii doi ani — trei ani, mă gândesc foarte serios la modul în care pot să fiu de folos, aici, acasă, după tot ce am învățat în anii ăștia, pe de o parte. Pe de altă parte, mă gândesc la modul în care pot să mențin aproape echipa sau o parte din echipă care s-a încropit anul trecut, la guvernare, și să valorificăm momentul ăsta pe care îl trăiește societatea din care facem parte. Care e modalitatea cea mai eficientă, din punctul meu și al nostru de vedere, de a fi util", a explicat Cioloș.

Întrebat dacă nu privește cu teamă la faptul că ar putea intra într-un partid, Cioloș a răspuns afirmativ, menționând că acesta a fost motivul pentru care nu a intrat într-o formațiune politică.

"Ba da, de asta nici n-am intrat. Dar nu exclud. Dar, întotdeauna, atunci când ești cu teamă de ceva înseamnă că e o provocare la care încă nu am găsit modalitatea să răspund și cred că trebuie să trec prin ea. Mi-a fost teamă și să fiu prim-ministru, mi-a fost teamă și să fiu ministru sau să accept postul de ministru, dar faptul că mi-a fost teamă nu a însemnat că nu le-am făcut. Ți-e teamă până la momentul în care începi să-ți asumi lucrurile respective, pentru că teama te blochează să faci anumite lucruri și câteodată e bună teama, pentru că te ferește să faci anumite prostii. Dar, de multe ori în viață, teama e o piedică de fapt, să ne asumăm să trecem peste niște bariere și să învățăm niște lucruri noi", a subliniat Dacian Cioloș.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Așa o fi?

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Gunoaiele României / Azi, Radu Cristescu, escrocul patentat care tinde să devină portavocea PSD