Cioloş: Europa ne-a spus că ne-am îndepărtat de ea, de valorile ei, de principiile ei

Fostul premier Dacian Cioloş, preşedinte fondator al Mişcării România Împreună, subliniază că trebuie oprit atacul asupra justiţiei şi trebuie găsiţi vinovaţii pentru "represiunea din 10 august", în condiţiile în care, pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană, "Europa ne-a spus că ne-am îndepărtat de ea, de valorile ei, de principiile ei".

"Este pentru prima dată după aderare când Europa ne-a spus că ne-am îndepărtat de ea, de valorile ei, de principiile ei. Că cei pe care i-am ales vor să ne scoată afară din propria casă. Ieri, întregul Parlament al Europei ne-a vorbit pe un singur glas: România, trezeşte-te! Ca să rămânem între graniţele civilizaţiei trebuie oprit atacul tâlharilor asupra justiţiei! Trebuie să facem lumină şi să găsim vinovaţii pentru represiunea din 10 august. Ieri, Europa ne-a spus că e cu noi şi împotriva lor. Că mai e speranţă, dacă ne trezim la timp, că Europa este şi casa noastră, dacă nu-i dăm foc", a scris miercuri, pe Facebook, Dacian Cioloş.

El a adăugat că românii pot alege peste şase luni oamenii care să-i reprezinte în Europa, "să se bată pentru drepturile românilor şi să nu le pericliteze viitorul".

"Unii am înţeles prea târziu că votul nostru e puterea noastră. În 6 luni vom avea o nouă şansă. România îşi va alege oamenii care să o reprezinte în Europa, oameni care să se bată pentru drepturile românilor şi să nu le pericliteze viitorul. Locul României este în Europa pentru că nu a fost niciodată altundeva. Cine vrea să ne scoată din civilizaţia occidentală spre care am tânjit mereu va plăti cu vârf şi îndesat. Voi face tot ce ţine de mine ca să nu mai trăim asemenea zile negre în care minciuna a devenit politică de stat", a conchis Cioloş.

Marţi, Comisia Europeană a recomandat României, în raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, să suspende imediat punerea în aplicare a legilor Justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare şi să le revizuiască, ţinând seama pe deplin atât de recomandările formulate în cadrul MCV, cât şi de cele formulate de Comisia de la Veneţia şi de Grupul de state împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO). AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

5 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata