Cioloș îl desființează pe Dragnea: Jalnica prestație politică din România s-a văzut și la Madrid, e incapabil să vorbească trei minute într-o limbă de circulație internațională

Cioloș îl desființează pe Dragnea: Jalnica prestație politică din România s-a văzut și la Madrid, e incapabil să vorbească trei minute într-o limbă de circulație internațională

Cioloș despre Dragnea: Jalnica prestație politică din România s-a văzut și la Madrid, e incapabil să vorbească trei minute într-o limbă de circulație internațională / E nevoie de mult tupeu ca după ce ți-ai pus slugile din țară să-l dea în judecată pe Frans Timmermans, să te duci în fața socialiștilor europeni și să vorbești despre valori comune, scrie G4Media .

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a lansat o serie de critici la adresa lui Liviu Dragnea, după ”prestația jalnică” a acestuia la congresul socialiștilor europeni de la Madrid, unde social-democratul nu a fost capabil să își țină discursul într-o limbă de circulație internațională și a vorbit ”cu mult tupeu” despre valori comune în fața lui Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene și candidatul socialiștilor la șefia acestei instituții, pe numele căruia noua secție specială de investigare a magistraților, înființată de PSD, a înregistrat o plângere penală.

 
”A te pretinde socialist, așa cum a făcut-o Liviu Dragnea la Madrid, nu e suficient pentru a câștiga încrederea și respectul socialiștilor europeni. Dimpotrivă, în locul „împăcării” cu Frans Timmermans de care vorbește domnul Dragnea la televiziunile de partid, am putut auzi cu toții admonestările prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene și huiduielile celor din sală. Jalnica prestație politică din România s-a văzut și la Madrid, unde domnul Dragnea a dovedit dispreț maxim față de participanți, incapabil fiind să vorbească trei minute într-o limbă de circulație internațională”, a scris Cioloș pe Facebook.

”E nevoie de mult tupeu, cum numai la PSD găsim, ca după ce ți-ai pus slugile din țară să-l dea în judecată pe Frans Timmermans, să te duci în fața socialiștilor europeni conduși de același Frans Timmermans și să vorbești despre valori comune. Nu există nimic european în comportamentul politic al PSD, acest partid nu are nimic european în el. Oamenii politici europeni nu pot fi prostiți cu discursuri duble și cu atacuri pe la spate din partea unor presupuși aliați”, a continuat președintele PLUS.
 

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a precizat, sâmbătă, în discursul susținut la Congresul Partidului Socialiștilor Europeni (PES), că i-a spus lui Liviu Dragnea că, dacă PSD vrea să facă parte din această familie, trebuie să respecte valorile fundamentale ale mișcării – statul de drept, libertatea presei, lupta anticorupție – și că nu se poate face niciun compromis, aceasta fiind „linia roşie”.

Timmermans a relatat că Liviu Dragnea a spus că va respecta aceste valori și că urmează să aibă discuții pe această temă în săptămânile următoare.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost huiduit, la finalul discursului pe care l-a susținut la Congresul PES (Partidul Socialiștilor Europeni) de la Madrid, de către europarlamentarul S&D Ana Gomes, care i-a strigat în spaniolă „Afară cu corupții!“, relatează Libertatea.

La finalul discursului său, în timp ce cobora de pe scenă, eurodeputatul S&D Ana Gomes, din Portugalia, l-a huiduit pe Liviu Dragnea. „Afară cu corupţii! Nu vrem corupţie şi corupţi în PES şi în S&D”, a spus Ana Gomes. Mesajul a fost transmis în spaniolă. Eurodeputatul a confirmat, pentru Libertatea, că ea este cea care a strigat şi că acesta a fost mesajul ei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”