Cioloș: În sectorul public ai o experiență unică, pe care n-o ai în sectorul privat, pentru că-ți forjează conștiința

Experiența din sectorul public este unică, deoarece îți forjează conștiința, a spus premierul Dacian Cioloș, luni, la deschiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României, ediția 2016, organizată la Biblioteca Națională a României. 

"În viață, atunci când încerci să-ți faci treaba bine în domeniul în care te-ai format, (...), dincolo de resursele financiare, de salariu, simți nevoia să-ți aduci contribuția într-un anumit fel la un mers înainte al lucrurilor în comunitatea din care faci parte. Și în mediul privat poți face lucrul ăsta și faci lucrul acesta, dar o faci într-un alt fel. În activitatea publică sau într-o funcție publică trebuie să-ți asumi responsabilitatea asta într-un mod mult mai direct și mult mai efectiv decât o faci în mediul privat, unde dai seamă patronului și te uiți în primul rând la niște cifre, la rezultatul economic. Aici, în sectorul public, trebuie să te uiți dincolo de rezultatul economic. (...) Dincolo de asta, e o experiență unică, pe care n-o ai în sectorul privat, pentru că-ți forjează conștiința și îți întărește anumite convingeri cu care e bine să te duci după aceea în mediul privat, pentru că trebuie întotdeauna găsit un echilibru", a afirmat Cioloș, fiind întrebat de un tânăr înscris la Programul de Internship de ce a ales să se implice în mediul de stat în defavoarea mediului privat.

Premierul Cioloș a mai spus că persoanele implicate în mediul public trebuie să se lase supuse criticilor aduse de cetățeni.

"Ai nevoie și în sectorul public de performanța, de eficiența, de organizarea bună din mediul privat, dar ai nevoie câteodată și în mediul privat de o anumită conștiință a responsabilității publice atunci când iei anumite decizii și asta poți să ți-o forjezi atunci când își asumi anumite responsabilități și te lași supus criticilor, observațiilor, pentru că într-o funcție publică ești la dispoziția cetățenilor, a contribuabilului și trebuie să te lași criticat chiar și atunci când ai impresia că n-au dreptate cei care te critică. După două, trei, patru critici din astea care-ți afectează ego-ul, orgoliul, începi să te calmezi și să ai o altă perspectivă a obiectivității în a-ți analiza propria persoană', a mai afirmat Cioloș.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

3 HARTĂ Ce partide au câștigat șefia Consiliilor Județene

4 Priviți cum arată Gâdea... Pieleanu anunță 5 surprize la București!

5 Situația în exit-poll-uri la ora 16.30: PNL va înregistra un scor național fără precedent! Nicușor Dan-41%, Fi…