Cioloș, în SUA: Nu am discutat despre gazele de șist, au fost discuții mai ales legate de exploatările offshore

Cioloș, în SUA: Nu am discutat despre gazele de șist, au fost discuții mai ales legate de exploatările offshore

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Dacian Cioloș a declarat miercuri că discuțiile purtate în SUA pe domeniul energiei au fost legate mai ales de exploatările offshore, nemaifiind abordat subiectul gazelor de șist.

"Nu am discutat despre gazele de șist. Au fost, sigur, discuții mai ales legate de exploatările offshore. Sunt companii americane care au astfel de proiecte și i-am încurajat să continue astfel de proiecte, discutând mai ales de infrastructura de transport energetic pe care Guvernul are intenția să o susțină, inclusiv acea conductă BRUA între România — Bulgaria — Ungaria — Austria, care ar lega Marea Neagră cu restul Europei, cât și de celelalte proiecte de interconectare cu țările vecine, care la fel ar crea anumite facilități pentru companiile care ar urma să exploreze gaze în Marea Neagră", a spus Cioloș, într-o conferință de presă la Ambasada României la Washington.

Potrivit prim-ministrului, "dacă aceste capacități vor fi valorificate, ar însemna că România ar putea în câțiva ani de zile să devină un exportator de energie, și atunci toate aceste chestiuni legate de interconectări și de capacitate de infrastructură de transport sunt esențiale pentru aceste companii".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...