Cioloş îşi susţine poziţia privind cazul Intact pe Facebook. Iohannis, val de reacţii negative

Cioloş îşi susţine poziţia privind cazul Intact pe Facebook. Iohannis, val de reacţii negative

Premierul Dacian Cioloş îşi apără poziţia în cazul Intact pe Facebook, afirmând că a apărat legea ''în faţa celor care au vrut doar spectacol'', în timp ce preşedintele Klaus Iohannis este confruntat cu un val de opinii critice pe aceeaşi temă pe pagina sa de pe reţeaua de socializare.

Cioloş îşi susţine poziţia privind cazul Intact pe Facebook. Iohannis, val de reacţii negative (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Miercuri seara, şeful Exectivul şi-a reiterat punctul de vedere pe tema Intact pe pagina de Facebook. El a insistat în mod deosebit asupra faptului că a susţinut şi susţine acţiunea ANAF ''în acest caz despre care discutăm, cât şi în general, când intervenţia este justificată pe deplin de aplicarea legii şi nu se lasă intimidată de presiuni de orice fel în a-şi face treaba''. ''Am comunicat direct fiscului sprijinul meu integral pentru tot ceea ce face ca să aplice legea'', a subliniat premierul.

El a arătat că acţiunea ANAF ''poate fi eficientă şi respectată şi fără să creeze panică sau teamă, arătând respect şi fermitate faţă de cei pe care îi controlează''. ''Scopul, în aplicarea legii, nu este de a închide firma, ci de a rezolva problema legală (care, în acest caz, este recuperarea imobilului)'', a mai punctat Cioloş.

Postarea sa a trezit atât comentarii apreciative, cât şi critice, iar premierul a reacţionat răspunzând câtorva dintre ele. Astfel, o parte dintre cei ce au comentat au considerat că prin poziţia de miercuri din Senat premierul a făcut concesii trustului Intact, în vreme ce alţii l-au acuzat că vrea să oprească televiziunile în cauză.

''Încerc să găsesc echilibrul şi bunul simţ, indiferent de presiune dintr-o parte sau alta. Unii interpretează căutarea echilibrului ca o ezitare sau o slăbiciune'', a răspuns primul-ministru miercuri seara reproşului că se ''îndoaie'' sub presiunea sistemului pentru a-şi păstra funcţia.

''Nu am făcut niciun compromis. Am apărat legea în faţa celor care au vrut doar spectacol şi am încercat să am un punct de vedere echilibrat, susţinând faptul că ANAF a aplicat legea dar regretând că a fost şi o tendinţă de intimidare care din păcate a fost speculată apoi de cei de la Antene. Acesta a fost sensul a ceea ce am spus. Caut să nu pierd energia reformistă transmisă de cei care vor o Românie mai onestă, mai curată, mai tolerantă cu semenii'', a mai afirmat premierul într-o altă replică dată unui comentariu.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

4 VIDEO Filmare intimă cu premierul Finlandei, Sanna Marin, apărută pe internet

5 A dat-o în penibil! Loredana Groza s-a fotoșopat până a devenit altcineva!