Cioloş: Justiţia a devenit captivă unui grup infracţional; conducerea politică se asigură că nu va răspunde pentru ilegalităţile comise

Cioloş: Justiţia a devenit captivă unui grup infracţional; conducerea politică se asigură că nu va răspunde pentru ilegalităţile comise

Mişcarea România Împreună (RO+) consideră că justiţia din România a devenit captivă unui grup infracţional care, folosindu-se de puterea politică, a mutilat legile şi a acaparat complet actul de justiţie, potrivit unui comunicat postat pe site-ul formaţiunii.

"Justiţia din România este capturată de către politic. Prin instrumentele aflate la dispoziţia lor, cei din majoritatea parlamentară, împreună cu Guvernul României, au distrus mecanismul justiţiei, pentru a se asigura că nu vor mai răspunde în faţa legii. Au făcut acest lucru în dispreţul societăţii civile, al organizaţiilor de magistraţi şi al recomandărilor instituţiilor europene. Este o acţiune premeditată şi ne este cât se poate de clar că aceasta este singura agendă a acestei puteri politice. Actuala putere duce România într-o zonă în care politicul va dicta cine este vinovat şi va da dispense de bună purtare celor care vor răspunde la comenzile politice", a declarat Dacian Cioloş.

Liderul Mişcării România Împreună consideră că modificările aduse de PSD şi ALDE legilor justiţiei trebuie să fie anulate de urgenţă de către o nouă clasă politică, iar mişcarea pe care o conduce se angajează să facă o prioritate din corectarea consecinţelor atacurilor la justiţie.

"Fragilizarea până la distrugere a echilibrului constituţional afectează fundamental democraţia în România şi acest lucru nu trebuie permis. Toate modificările nocive aduse de PSD şi ALDE legilor justiţiei trebuie să fie anulate de urgenţă de către o nouă clasă politică. Ne vom dedica întreaga energie în această direcţie şi vom pune în aplicare schimbarea rapidă a tuturor modificărilor făcute de actuala coaliţie majoritară imediat ce ea va fi schimbată. Din păcate, societatea românească va trebui să plătească preţul acestei guvernări nedemocratice. Este datoria forţelor de opoziţie să se angajeze la revizuirea legilor justiţiei mutilate astăzi, fără ezitare şi fără nicio întârziere. Mişcarea România Împreună se angajează să facă o prioritate politică din corectarea consecinţelor acestor atacuri la justiţie", a spus Dacian Cioloş, conform site-ului formaţiunii.

În opinia lui Cioloş, adoptarea în grabă a unui OUG pentru modificarea legilor justiţiei demonstrează "maniera autoritară şi incoerentă de legiferare a coaliţiei PSD-ALDE".

"Adoptarea în grabă a unei OUG pentru 'corectarea' legilor justiţiei evidenţiază încă o dată maniera autoritară şi incoerentă de legiferare a coaliţiei PSD-ALDE, în dispreţul ideii de dezbatere parlamentară şi cu încălcarea principiului transparenţei şi a consultării publice. Acelaşi mod defectuos de legiferare a afectat şi codurile penale, Curtea Constituţională declarând neconstituţionale circa 60 de modificări ale Codului de Procedură Penală", a declarat Dacian Cioloş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria