Cioloș: Ministrul Agriculturii nu trebuia să comunice, cât n-avea toate elementele, numele firmei suspectate de E Coli

Cioloș: Ministrul Agriculturii nu trebuia să comunice, cât n-avea toate elementele, numele firmei suspectate de E Coli

Premierul Dacian Cioloș a declarat vineri, într-o conferință de presă, că ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a comunicat prea repede, fără a avea toate datele, numele firmei 'Brădet', care este suspectă în cazul copiilor îmbolnăviți cu E Coli. El a fost întrebat de jurnaliști, în timpul unei conferințe de presă organizată la Cluj, dacă ia în calcul o demitere a ministrului Agriculturii.

'Deciziile nu le iau în felul acesta; atunci când le iau, le pregătesc, orice tip de decizie. Nu vreau să comentez prea mult lucrurile acestea pentru că încă nu știu să existe o legătură dovedită între E Coli, sușa aceea care a fost găsită la copiii îmbolnăviți, și cea care a fost găsită și în proba respectivă de brânză de la acea întreprindere. Am înțeles de la domnul ministru al Sănătății că urmează să se facă o analiză genetică, pentru a vedea dacă există o legătură directă între brânza respectivă și îmbolnăviri. Aici probabil că domnul ministru n-ar fi trebuit să comunice, atâta timp cât n-avea toate elementele și oricum, ce i-am spus eu e că nu cred că ar fi fost cazul să comunice dânsul. Dacă la dl. ministrul al Sănătății, în urmă cu câteva săptămâni, a fost o problemă de lipsă de comunicare, pe care între timp a corectat-o, dl. ministru al Agriculturii a comunicat prea repede pe lucruri pe care ar fi trebuit să comunice Autoritatea Sanitar-Veterinară, care e cea mai îndreptățită. Mi-a spus dl. ministru că a fost o presiune pe dânsul, tot din partea presei, să spună și să nu țină ascunse informațiile pe care le are și dânsul a considerat că având informațiile respective trebuia să le spună public pentru a evita alte probleme care puteau să apară', a răspuns Dacian Cioloș.

Primul-ministru a făcut apel la cumpătare și echilibru, atât din partea administrației, cât și a presei, menționând că se poate face foarte mult rău printr-o comunicare proastă.

'Dar după ce le-a spus a apărut acea exacerbare și peste tot s-a vorbit de acea companie. Nu pot să spun că e vina ei sau de unde vine, de pe circuitul de aprovizionare cu lapte. În acea probă s-a găsit acea problemă, dar asta nu înseamnă că e o problemă cu toate produsele din companie. Și aici cred că, cu toții, și noi autoritățile, și dvs. presa, trebuie să avem în vedere faptul că e vorba de afacerile oamenilor, e vorba de investiții, nu doar financiare, ci chiar a unei părți din viață, care pot fi distruse în câteva minute sau în câteva ore doar printr-o comunicare proastă. (...) Aici trebuie să fim cumpătați, să fim echilibrați. Ceea ce ne interesează cel mai mult e sănătatea oamenilor și pentru asta avem autorități care știu ce măsuri trebuie să ia', a adăugat Dacian Cioloș.

Șeful executivului, Dacian Cioloș, și vicepremierul Vasile Dîncu a efectuat, vineri, o vizită de lucru în Cluj. Cei doi au avut o întâlnire cu prefectul Gheorghe Ioan Vușcan, cu președintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, și cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. De asemenea, au vizitat Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare Cluj-Napoca.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...