Cioloș: Nu particip la alegerile parlamentare din acest an, nu voi face o alegere partinică în decursul mandatului

Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, că nu va participa la alegerile parlamentare din acest an și că nu va face "o alegere politică partinică" în decursul mandatului său.

"Eu am spus un lucru foarte clar, că îmi asum acest mandat ca și prim ministru independent politic și tocmai pentru a da credibilitate acestei independențe politice nu o să îmi asum o alegere politică partinică în decursul acestui mandat și nu o să mă înscriu într-un partid politic. Nu o să mă înscriu într-un partid politic, n-o să-mi fac un partid politic și n-o să particip la alegerile parlamentare din acest an. Probabil că pot să fac anumite greșeli, în anumite situații, dar nu mint. Am declarat în fața oamenilor un lucru și o să mă țin de cuvânt până la capăt. N-o să particip la alegeri pentru că am promis acest lucru tocmai pentru a avea credibilitate, inclusiv din partea partidelor politice, că nu o să-mi folosesc eventualul capital, dacă el ar exista, pentru a le face concurență la aceste alegeri parlamentare", a precizat Cioloș, la Realitatea TV.

El a spus că își poate folosi "competențele în slujba României", așa cum a făcut-o și din poziția de comisar european la Bruxelles. "Poți să fi util și dacă nu ești prim ministru sau ministru, îmi voi folosi competențele pentru a promova idei în care cred. Dar nu, nu o să mă înscriu într-un partid și nici nu o să particip la alegerile din acest an", a adăugat Cioloș.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a apărut coronavirusul în Italia / Un cuplu de turiști chinezi veniți din Wuhan, principalii suspecți

2 Incident sexual mortal la Iaşi. O femeie a murit în chinuri groaznice după ce un vecin i-a introdus un tub met…

3 Hai cu pușcăria! / Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

4 PSD, adevăratul virus care-a lovit România! Teodorovici propune suspendarea președintelui Iohannis, ales recen…

5 Iese la iveală adevărul despre „virusul creat în laborator”! / Virusul Wuhan este hiper agresiv. Cercetătorii ch…

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!