Cioloș: Nu particip la alegerile parlamentare din acest an, nu voi face o alegere partinică în decursul mandatului

Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, că nu va participa la alegerile parlamentare din acest an și că nu va face "o alegere politică partinică" în decursul mandatului său.

"Eu am spus un lucru foarte clar, că îmi asum acest mandat ca și prim ministru independent politic și tocmai pentru a da credibilitate acestei independențe politice nu o să îmi asum o alegere politică partinică în decursul acestui mandat și nu o să mă înscriu într-un partid politic. Nu o să mă înscriu într-un partid politic, n-o să-mi fac un partid politic și n-o să particip la alegerile parlamentare din acest an. Probabil că pot să fac anumite greșeli, în anumite situații, dar nu mint. Am declarat în fața oamenilor un lucru și o să mă țin de cuvânt până la capăt. N-o să particip la alegeri pentru că am promis acest lucru tocmai pentru a avea credibilitate, inclusiv din partea partidelor politice, că nu o să-mi folosesc eventualul capital, dacă el ar exista, pentru a le face concurență la aceste alegeri parlamentare", a precizat Cioloș, la Realitatea TV.

El a spus că își poate folosi "competențele în slujba României", așa cum a făcut-o și din poziția de comisar european la Bruxelles. "Poți să fi util și dacă nu ești prim ministru sau ministru, îmi voi folosi competențele pentru a promova idei în care cred. Dar nu, nu o să mă înscriu într-un partid și nici nu o să particip la alegerile din acest an", a adăugat Cioloș.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

4 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

5 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic