Cioloș: Nu particip la alegerile parlamentare din acest an, nu voi face o alegere partinică în decursul mandatului

Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, că nu va participa la alegerile parlamentare din acest an și că nu va face "o alegere politică partinică" în decursul mandatului său.

"Eu am spus un lucru foarte clar, că îmi asum acest mandat ca și prim ministru independent politic și tocmai pentru a da credibilitate acestei independențe politice nu o să îmi asum o alegere politică partinică în decursul acestui mandat și nu o să mă înscriu într-un partid politic. Nu o să mă înscriu într-un partid politic, n-o să-mi fac un partid politic și n-o să particip la alegerile parlamentare din acest an. Probabil că pot să fac anumite greșeli, în anumite situații, dar nu mint. Am declarat în fața oamenilor un lucru și o să mă țin de cuvânt până la capăt. N-o să particip la alegeri pentru că am promis acest lucru tocmai pentru a avea credibilitate, inclusiv din partea partidelor politice, că nu o să-mi folosesc eventualul capital, dacă el ar exista, pentru a le face concurență la aceste alegeri parlamentare", a precizat Cioloș, la Realitatea TV.

El a spus că își poate folosi "competențele în slujba României", așa cum a făcut-o și din poziția de comisar european la Bruxelles. "Poți să fi util și dacă nu ești prim ministru sau ministru, îmi voi folosi competențele pentru a promova idei în care cred. Dar nu, nu o să mă înscriu într-un partid și nici nu o să particip la alegerile din acest an", a adăugat Cioloș.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

2 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

3 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

4 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

5 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!