Cioloș: Nu particip la alegerile parlamentare din acest an, nu voi face o alegere partinică în decursul mandatului

Cioloș: Nu particip la alegerile parlamentare din acest an, nu voi face o alegere partinică în decursul mandatului

Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, că nu va participa la alegerile parlamentare din acest an și că nu va face "o alegere politică partinică" în decursul mandatului său.

"Eu am spus un lucru foarte clar, că îmi asum acest mandat ca și prim ministru independent politic și tocmai pentru a da credibilitate acestei independențe politice nu o să îmi asum o alegere politică partinică în decursul acestui mandat și nu o să mă înscriu într-un partid politic. Nu o să mă înscriu într-un partid politic, n-o să-mi fac un partid politic și n-o să particip la alegerile parlamentare din acest an. Probabil că pot să fac anumite greșeli, în anumite situații, dar nu mint. Am declarat în fața oamenilor un lucru și o să mă țin de cuvânt până la capăt. N-o să particip la alegeri pentru că am promis acest lucru tocmai pentru a avea credibilitate, inclusiv din partea partidelor politice, că nu o să-mi folosesc eventualul capital, dacă el ar exista, pentru a le face concurență la aceste alegeri parlamentare", a precizat Cioloș, la Realitatea TV.

El a spus că își poate folosi "competențele în slujba României", așa cum a făcut-o și din poziția de comisar european la Bruxelles. "Poți să fi util și dacă nu ești prim ministru sau ministru, îmi voi folosi competențele pentru a promova idei în care cred. Dar nu, nu o să mă înscriu într-un partid și nici nu o să particip la alegerile din acest an", a adăugat Cioloș.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia