Cioloș: Procesul de achiziție de către stat a "Cumințeniei Pământului" se va desfășura într-o totală transparență

Cioloș: Procesul de achiziție de către stat a "Cumințeniei Pământului" se va desfășura într-o totală transparență

Premierul Dacian Cioloș a precizat marți că procesul de achiziție a operei "Cumințenia Pământului" de Constantin Brâncuși se va desfășura într-o totală transparență și i-a invitat pe reprezentanții industriei culturale și creative din România să sprijine acest proiect.

"În procesul de achiziție a "Cumințeniei Pământului" pe care Guvernul României îl pregătește — dorim să facem asta în totală transparență și a modului în care statul și Guvernul a avut și are inițiativa de a achiziționa această operă de artă simbolică, nu doar pentru opera lui Brâncuși, dar și pentru ce înseamnă arta modernă românească, dar și pentru tot ce se va întâmpla pentru a finaliza acest proiect. Vă invităm și pe dumneavoastră să ne dați o mână de ajutor și de a folosi industria culturală creativă pentru a sprijini intrarea sau reintrarea în patrimoniul statului, în proprietatea statului a acestei opere de artă", a declarat Dacian Cioloș.

Șeful Guvernului a fost prezent la lansarea studiului "Sectoarele culturale și creative din România. Importanța economică și contextul competitiv", realizat sub egida Ministerului Culturii de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică