Cioloș: Procesul de achiziție de către stat a "Cumințeniei Pământului" se va desfășura într-o totală transparență

Cioloș: Procesul de achiziție de către stat a "Cumințeniei Pământului" se va desfășura într-o totală transparență

Premierul Dacian Cioloș a precizat marți că procesul de achiziție a operei "Cumințenia Pământului" de Constantin Brâncuși se va desfășura într-o totală transparență și i-a invitat pe reprezentanții industriei culturale și creative din România să sprijine acest proiect.

"În procesul de achiziție a "Cumințeniei Pământului" pe care Guvernul României îl pregătește — dorim să facem asta în totală transparență și a modului în care statul și Guvernul a avut și are inițiativa de a achiziționa această operă de artă simbolică, nu doar pentru opera lui Brâncuși, dar și pentru ce înseamnă arta modernă românească, dar și pentru tot ce se va întâmpla pentru a finaliza acest proiect. Vă invităm și pe dumneavoastră să ne dați o mână de ajutor și de a folosi industria culturală creativă pentru a sprijini intrarea sau reintrarea în patrimoniul statului, în proprietatea statului a acestei opere de artă", a declarat Dacian Cioloș.

Șeful Guvernului a fost prezent la lansarea studiului "Sectoarele culturale și creative din România. Importanța economică și contextul competitiv", realizat sub egida Ministerului Culturii de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....

5 Interesante amănunte...