Cioloș: Proiectul autostrăzii Pitești - Sibiu rămâne printre prioritățile Guvernului

Cioloș: Proiectul autostrăzii Pitești - Sibiu rămâne printre prioritățile Guvernului

Proiectul autostrăzii Pitești - Sibiu rămâne printre prioritățile Guvernului în ceea ce privește infrastructura și există și finanțarea pentru realizarea sa, a declarat premierul Dacian Cioloș, joi, la finalul unei vizite la Uzinele Dacia Pitești.

"Am discutat un subiect care este, trebuie să recunosc, întotdeauna pe agenda discuțiilor cu industria auto din România, problema infrastructurii. În mod specific, știu că aici este unanimitate, și conducerea Uzinei Dacia, dar și muncitorii, sindicatele sunt direct interesați de avansarea proiectului autostrăzii Pitești — Sibiu. Am confirmat conducerii uzinei că acest proiect rămâne în prioritățile pe care le avem în ceea ce privește construcția de autostrăzi, avem și finanțarea", a spus Cioloș.

Premierul a precizat că obiectivul Guvernului este să fie finalizat studiul de fezabilitate al proiectului autostrăzii până la sfârșitul anului.

"Obiectivul nostru este să finalizăm studiul de fezabilitate, care, după cum știți, din cauza (...) modului defectuos în care el a fost gândit și licitat de la început, a trebuit să prelungim contractul pentru finalizarea lui. Obiectivul nostru este ca până la sfârșitul anului să avem un studiu de fezabilitate bun, consistent, care să ne permită apoi un proiect tehnic și construcția autostrăzii, în așa fel încât să putem să menținem calendarul pe care îl avem în master planul de transporturi", a explicat Cioloș.

Prim-ministrul a mai spus că proiectul autostrăzii Pitești — Sibiu va face parte și din legea centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

"Acest proiect de autostradă va fi și parte a legii centenarului, care va avea o componentă de infrastructură prioritară pentru România dedicată centenarului. (...) Legea centenarului va sublinia nu doar prioritatea acestor proiecte, dar și un cadru instituțional, administrativ, care să permită accelerarea acestor proiecte de investiții. Deci, din acest punct de vedere, întrebarea care se pune nu mai este dacă autostrada Pitești — Sibiu va fi construită, ci cât de repede vom reuși să finalizăm acest proiect, care este o prioritate", a mai afirmat premierul Cioloș.

AGERPRES/(A — autor: Mădălina Cerban, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Irina Giurgiu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...