Cioloș publică fotografiile cu el și Macron la Palatul Elysee

Cioloș publică fotografiile cu el și Macron la Palatul Elysee

Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS, spune că nu are de gând să ceară scuze nimănui că onorează invitații în Europa și că întâlnirea de la Palatul Elysee, alături de președintele Franței și de liderii grupului politic Renew, este programată de câteva luni, ca răspuns la acuzațiile primite în spațiul public că a plecat în Franța în plină criză guvernamentală la București.

Dacian Cioloș nu a fost prezent luni la momentul anunțării demisiilor miniștrilor USR PLUS din Guvernul Cîțu și a fost taxat de liderul PNL Rareș Bogdan, care a declarat că Dacian Cioloș ”a ales să fie lângă Emmanuel Macron” în loc să fie la discuțiile cu președintele Klaus Iohannis pentru căutarea unei soluții pentru continuarea guvernării. ”E și asta o opțiune”, a adăugat liberalul.

„Mă aflu de ieri la Paris, împreună cu europarlamentarii Renew Europe, grup pe care îl conduc în Parlamentul European, pentru a ne stabili prioritățile în noua sesiune parlamentară. Suntem găzduiți de colegii francezi din grup și, la invitația președintelui Emmanuel Macron, am participat la o întâlnire bilaterală și la o discuție cu grupul Renew la Palatul Elysee”, a scris pe Facebook, marți dimineață, Dacian Cioloș.

„E trist că unii aleg să mă atace, așa cum fac de mulți ani, pe subiecte inventate și interpretate după propriile umori. Prezența mea la Elysee, cât și a celorlalți europarlamentari din USR PLUS și din alte 21 de partide liberale din Europa, este programată de câteva luni, așa cum în general întâlnirile importante se stabilesc cu mult timp înainte în contextele politice cu tradiție. Când am stabilit programul la Paris, nu aveam de unde să știu că Florin Cîțu o să arunce în aer coaliția de guvernare”, a adăugat Cioloș.

„Am mai spus de câteva ori și o voi repeta, chiar dacă unii citesc ce scriu eu, dar își aud în cap doar propriile argumente. Am fost votat de români în 2019 cu un procent mare, care face ca delegația de opt eurodeputați ai USR PLUS în Parlamentul European să trateze cu mare responsabilitate mandatul primit. Puterea dată de voturile cetățenilor români a fost folosită de noi toți cu cap. Am fost ales acum doi ani președinte al grupului Renew Europe, un rol pe care îl tratez cu respectul si responsabilitatea cuvenite oricărei funcții publice pe care am ocupat-o. Nu am de gând să cer scuze nimănui că onorez invitații în Europa și că încerc, cu puterile mele, să demonstrez că românii pot și trebuie să joace roluri importante în Uniunea Europeană. Doar astfel România și cetățenii români sunt mai bine reprezentați și câștigă prieteni pe care se pot baza pentru dosarele importante europene care le influențează viața.
Discuțiile cu președintele Emmanuel Macron au inclus politica de sănătate din Europa, cu accent pe producția medicamentelor în UE, și politicile industriale în noul context schimbat de pandemie, digitalizare, migrație, agricultură și dezvoltare durabilă”, a mai adăugat copreședintele USR PLUS.

Acesta a mai scris pe rețeaua de socializare că în întrevederea bilaterală a avut discuții despre aderarea României la Schengen, „cerându-i să sprijine țara noastră în acest demers, dar si despre situația din Republica Moldova și reformele ambițioase începute de președinta Maia Sandu”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu