Cioloș readuce PORTOCALIUL în politica românească!

Cioloș readuce PORTOCALIUL în politica românească!

Cioloș readuce PORTOCALIUL în politica românească! A fost culoarea cu care PD-L, fostul partid al lui Traian Băsescu a cunoscut cele mai importante rezultate în alegeri! Fostul premier, Dacian Cioloș, a anunțat sâmbătă la Cluj Napoca înființarea unui nou partid politic – Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS), formațiune care a fost deja înregistrată la Tribunal. Totodată, el a spus că va solicita retragerea dosarului de înregistrare a partidului MișcareaRomânia Împreună (MRÎ) din cauza tergiversărilor în instanță.

”Astăzi vreau să vă anunț, dragi prieteni, că avem partidul nostru politic. Este vorba de Partidul Libertății, Unității și Solidarității, pe scurt PLUS. Vrem, deci, să construim o Românie care să fie pe plus. Este un partid, veți vedea, care împărtășește exact aceleași valori și principii și același concept despre România pe care noi l-am construit în ceea ce am fi vrut să fie Mișcarea România Împreună. Astăzi însă avem acest partid care este partidul nostru, care este partidul vostru și vă invit pe toți, începând de astăzi, să veniți alături de noi și să vă înscrieți în acest partid. Acesta va fi partidul cu care vom schimba România în bine. Ca să fie toate lucrurile bine făcute, zilele următoare împreună cu ceilalți opt fondatori ai Mișcării România Împreună, vom cere Tribunalului din București retragerea dosarului de înregistrare a Mișcării România Împreună și, de marți încolo, vom fi și noi înscriși în acest partid, în Partidul PLUS. Acesta va fi partidul cu care vom merge înainte împreună”, a anunțat Dacian Cioloș de pe scena Cinematograful ”Florin Piersic” din Cluj Napoca.

Fostul premier a explicat apariția noului partid și abandonarea Mișcării România Împreună prin faptul că înființarea MRÎ a fost atât de mult tergiversată în instanță încât risca să nu poată deveni un vehicul electoral în timp util pentru a putea candida la alegerile europarlamentare de anul viitor.

”Suntem gata să trecem la treabă, însă avem nevoie de acest vehicul politic. Pentru noi, un partid politic, o mișcare politică nu e un scop în sine, nu ne dorim un partid de dragul de a avea un partid și de a face politică. Pentru noi, partidul este un instrument, un vehicul prin care să atingem niște obiective pentru România. Au trecut opt luni de când noi ne organizăm pe teren și acest dosar trenează în Justiție, oameni care nu doresc ca noi să avem acest vehicul încearcă să împiedice, încearcă să facă să treneze acest proces de înregistrare. Și, dacă mergem în acest ritm, am concluzionat deja de prin septembrie, că riscăm să ajungem în martie, aprilie, mai și să nu fim în măsură să candidăm la următoarele alegeri care vor avea loc la sfârșitul lunii mai. Și atunci, în septembrie, am decis să ne gândim la o alternativă. Și colegi de-ai noștri, care împărtășesc aceleași valori, aceleași principii, oameni anonimi, dar care au vrut să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic. Oameni dintre noi. Astăzi, vreau să vă anunț că acel partid politic este înscris în Registrul partidelor politice din România”, a mai spus el.

Cine sunt „anonimii” care au înființat PLUS, noul partid al lui Cioloș: Avocați de la firma Iordache Partners.

Fondatorii noului partid anunțat sâmbătă de Dacian Cioloș, Partidul Libertății, Unității și Libertății (PLUS) sunt doi avocați de la firma de avocatură ”Iordache Partners” alături de soția unuia dintre cei doi.

Astfel, potrivit datelor publicate pe site-ul Tribunalului București, membrii fondatori ai PLUS sunt:

Daneş Raluca Florina, cu domiciliul […] – preşedinte (foto)

Iordache Iulia, cu domiciliul […] – vicepreşedinte

Iordache Adrian Alexandru, cu domiciliul […] – secretar general (foto)

Raluca Daneș este senior associate la ”Iordache Partners”, în vreme ce Adrian Alexandru Iordache este managing partner la aceeași firmă. Iulia Iordache este soția lui Adrian, au declarat pentru G4Media.ro oficiali ai PLUS.

Solicitarea de înființare a Partidului Libertății, Unității și Solidarității a fost depusă la Tribunalul București pe 25 septembrie 2018, iar soluția de înregistrare în Registrul Partidelor Politice a fost dată o lună mai târziu, pe 26 octombrie, și nu a fost contestată de nimeni, rămânând definitivă.

”Admite cererea. Dispune înregistrarea partidului politic ” Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate” („PLUS”) cu sediul în Bucureşti, sector 2, şos. Pipera nr. 41 corp A, et. 6, camera 2 şi înscrierea acestuia în registrul partidelor politice aflat la Tribunalul Bucureşti. Cu apel în 5 zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Bucureşti”, se arată în soluția dată de judecător.
Potrivit deciziei instanței:

 Art. 1  Membrii fondatori:

Daneş Raluca Florina, cu domiciliul […] – preşedinte

Iordache Iulia, cu domiciliul […] – vicepreşedinte

Iordache Adrian Alexandru, cu domiciliul […] – secretar general

Art. 2 Denumirea partidului este PARTIDUL LIBERTATE, UNITATE ŞI SOLIDARITATE, denumirea prescurtată: PLUS

Art. 3 Semnul permanent al partidului este reprezentat se simbolul stilizat + plus, format din simbolul adunării şi litera p, litera l, litera u şi litera s, în care simbolul adunării este colorat în degrade, de la albastru Pantone 1158 C spre albastru Pantone 105-8C, în diagonală şi caracterele sunt colorate unitar, în degrade, de la albastru Pantone 1158 C spre albastru Pantone 105-8C, în diagonală.

Art. 4  Sediul central al Partidului este în Bucureşti, sector 2, şos. Pipera nr. 41 corp A, et. 6, camera 2.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

2 Așa o fi?

3 Câh...

4 Un filon de safir în valoare de 100 de milioane de dolari, cel mai mare din lume, descoperit de muncitori care…

5 VIDEO Erdogan e bolnav? / Sunt suspiciuni că ar avea o boală incurabilă