Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cioloș: Remanierea nu e un obiectiv în sine pentru mine

Premierul Dacian Cioloș a declarat joi, în vizita în județul Prahova, că remanierea nu reprezintă un obiectiv în sine, punctând că îi evaluează periodic pe miniștrii cabinetului său, dar și că România are nevoie de schimbări mai profunde, la nivelul mentalității.

"Nu vreau să discutăm despre remanieri în fiecare zi, ca și cum lăsăm impresia că altă treabă nu există la Guvern decât să discutăm de remanieri. Miniștrii au niște obiective foarte clare pe care și le-au asumat. Eu fac evaluări cu ei periodic pentru că vreau să văd, acolo unde există blocaj, de ce există blocaje, să găsim soluții. Cu siguranță că după Paști intrăm într-o nouă fază în care și eu sunt conștient că trebuie să livrăm din ce în ce mai mult rezultatele a ceea ce am pregătit până acum în prima parte a mandatului și obiectivul meu se va focaliza, se va concentra pe asta, dar remanierea nu e un obiectiv în sine pentru mine și nu ăsta e lucrul cel mai important. Cel mai important lucru este să găsim cele mai bune soluții pentru ca activitatea acestui Guvern să fie cât mai eficientă nu doar în practică, dar și în comunicare", a declarat premierul, răspunzând unor întrebări.

În context, el a arătat că la nivelul țării este nevoie de schimbări mai profunde, la nivelul mentalității.

"Trebuie să înțelegeți că timpul e foarte scurt, că nu se poate schimba un mamut cum este administrația din orice țară de pe o lună pe alta sau de pe un an pe altul, dar pot fi pregătite premisele și asta vrem să facem. Eu sunt convins că rezultate se vor vedea atât în cursul acestui an, cât și în cursul anilor care vin pentru că sunt anumite procese pe care, chiar dacă nu le putem duce până la capăt, declanșăm anumite schimbări care eu am convingerea că vor avea un impact pozitiv și asupra schimbării mentalităților. Noi de asta avem nevoie în primul rând, (...) e foarte important să știm ce vrem noi și să facem să evolueze mentalitățile (...) Asta nu înseamnă neapărat schimbări de miniștri în fiecare zi sau remanieri, înseamnă niște schimbări care sunt mult mai profunde", a mai spus Cioloș, care a participat, joi, la inaugurarea noi fabricii de ștergătoare auto amplasată în Ariceștii Rahtivani.

Premierul Dacian Cioloș a apreciat, marți, că informațiile difuzate în spațiul public privind o eventuală remaniere guvernamentală au fost folosite pentru a "întreține sentimentul de instabilitate".

"Dacă o să o fac, când o să o fac, o să o anunț atunci (remanierea guvernamentală — n.r.). (...) Eu am, să știți, cu miniștrii discuții pe fond, pe ceea ce ei și-au asumat că fac prin planul acela de acțiuni sectoriale, prin ceea ce noi decidem în ședințele de guvern, discutăm și mai decidem. Am discuții aproape cu fiecare cel puțin o dată la două săptămâni. Cred că nu trec două săptămâni să nu am o discuție aplicată de o oră, o oră și ceva în care să trecem în revistă lucrurile acestea. Sun miniștri de care sunt mai mulțumit decât de alții. Mă interesează și funcționarea echipei ca atare. (...) Povestea cu remanierea acum a fost foarte mult folosită și pentru a întreține sentimentul ăsta de instabilitate, de incompetență. Cei care vor să îl întrețină o să o facă indiferent ce spun eu", a precizat Cioloș într-o discuție cu jurnaliștii.

Premierul a adăugat că, în opinia sa, "e mult mai greu să găsești un ministru competent și să și vrea să-și asume responsabilitatea respectivă, decât un director general".

"Directorului general poți să-i dai un anumit grad de predictibilitate, îi spui ce are de făcut și în ce limite trebuie să își asume anumite lucruri. Unui ministru, mai greu... Evaluarea asta o pornesc chiar de la mine însumi. Când eu nu mă simt competent pe anumite domenii, mai bine nu mă bag decât să o fac doar de dragul de a face plăcere cuiva", a arătat Cioloș.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Avortul ratat Victor Ponta a făcut ieri 47 de ani. Cornelia Naum, mamă: „Nu am vrut să țin sarcina, cînd eram …

2 Tic-tac! MISTERUL schimbării prenumelui Rodica în Viorica Nica al actualei Viorica Vasilica Dăncilă va fi eluc…

3 Gata, îl scot din țară! Încă un infractor va scăpa nepedepsit! Mario Iorgulescu va fi transferat la o clinică …

4 Mafia PSD / Cât s-o fi dat, cât s-o fi luat? Șerban Nicolae insistă cu Legea paradisurilor fiscale!

5 VIDEO Mircea Diaconu, sclavul Securității, își depune astăzi candidatura la președinția României! El l-a adus …

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia