Cioloş: S-a renunţat la responsabilitatea politică pentru viitorul României şi a fost lansată "campania ROEXIT"

Cioloş: S-a renunţat la responsabilitatea politică pentru viitorul României şi a fost lansată "campania ROEXIT"

Fostul premier Dacian Cioloş, preşedinte fondator al Mişcării România Împreună, a afirmat marţi că, în acest moment, "s-a renunţat la orice urmă de responsabilitate politică pentru viitorul României" şi a fost lansată "campania ROEXIT", prin care se cere retragerea noastră din UE.

Potrivit unui comunicat al Mişcării România Împreună (RO+), "PSD trebuie oprit din încercarea sa disperată de a scoate România din Uniunea Europeană".

Totodată, Mişcarea România Împreună cere partidelor din coaliţia guvernamentală şi Guvernului "să înceteze imediat orice acţiune politică sau de propagandă care poate duce la scoaterea ţării noastre din Uniunea Europeană".

"În mod programatic, PSD şi aliaţii săi politici au deturnat România de la traseul său european şi s-au folosit fără niciun scrupul de mijloacele democratice pentru a compromite angajamentele ţării noastre la nivel european. Singura dorinţă a celor care conduc România în Anul Centenarului este de a provoca o ruptură între ţara noastră şi Uniunea Europeană, pentru a putea scăpa de puşcărie", se spune în comunicat.

De asemenea, Cioloş afirmă că nimeni nu a mandatat PSD şi ALDE "să provoace retragerea ţării noastre din Uniunea Europeană".

"Nimeni din România nu a mandatat PSD, pe Liviu Dragnea, pe Viorica Dăncilă sau europarlamentarii acestui partid şi pe cei de la ALDE să provoace retragerea ţării noastre din Uniunea Europeană. Am asistat la luări de poziţii incalificabile pentru un demnitar sau pentru un reprezentant al României. Minciuni şi propagandă pe bandă rulantă din partea PSD cu un singur scop, acela de a-şi scăpa clienţii politici de răspunderea pentru fraudarea bugetului de stat al României. În acest moment, s-a renunţat la orice urmă de responsabilitate politică pentru viitorul României şi a fost lansată campania ROEXIT, prin care se cere retragerea noastră din Uniunea Europeană", a susţinut Cioloş.

În opinia sa, în spatele acestei campanii "există un plan bine pus la punct".

"Este evident că în spatele ei există un plan bine pus la punct, la care se lucrează de multă vreme şi în care au fost atraşi şi oameni de bună credinţă cu ajutorul unor false pretexte. Îi îndemn pe toţi cetăţenii României să nu cadă în această capcană şi să înţeleagă că tot ce se petrece astăzi nu are legătură cu credinţele sau cu orientările noastre politice. În aceste zile, decidem dacă România va mai fi sau nu parte a Uniunii Europene", a mai arătat Cioloş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...