Cioloș spune că își asumă responsabilitatea pentru cum s-au desfășurat lucrurile duminică la sosirea sa la Colectiv

Cioloș spune că își asumă responsabilitatea pentru cum s-au desfășurat lucrurile duminică la sosirea sa la Colectiv

Premierul Dacian Cioloș a declarat marți că își asumă responsabilitatea pentru modul în care s-au desfășurat lucrurile, duminică seară, când a mers să aducă un omagiu victimelor incendiului de la clubul Colectiv.

"Îmi asum eu responsabilitatea (...) pentru tot ce au făcut inclusiv SPP-iștii, îmi asum eu responsabilitatea, dar dacă erați acolo să vedeți cum se îmbulzea lumea când un om pur și simplu, ok, e prim-ministrul României și cu câțiva miniștri, s-a dus să depună un buchet de flori (...) Cred că e important să ne respectăm unii pe alții, să respectăm intimitatea unor oameni, le-am spus oamenilor de acolo că voi da și declarații la urmă, dar i-am rugat să-mi respecte 3 minute, 5 minute de intimitate", a declarat Cioloș, la Antena 3, fiind întrebat dacă a văzut că un angajat al SPP care îl proteja a făcut un gest foarte brutal față de o jurnalistă.

Cioloș a mai spus că gesturile brutale nu au vreo scuză, precizând totodată că a fost lăsat să își prezinte omagiile după ce s-a oprit de două ori și a insistat în acest sens.

"Îmi asum. Trebuia să fiți la locul faptei ca să vedeți exact despre ce a fost vorba, dar e firesc, e normal (...) eu sunt cel care am puterea, deci eu sunt vinovat și îmi asum această vină și vom încerca să reformăm aceste instituții pe cât posibil", a precizat Cioloș.

Întrebat dacă aceste instituții ar trebui să fie mai umane, Cioloș a răspuns: "Da și sper ca toată lumea să devină mai umană, inclusiv cei care (...) își fac treaba, trebuind să ia anumite imagini (...) Cred că e important să ne uităm un pic cu distanța necesară la lucrurile respective (...) Asta mi-am și dorit, să mă duc acolo fără să anunț presa nu din lipsă de respect față de presă, dar nu credeți că am și eu un mic drept la un pic de intimitate, într-un astfel de moment, dacă spunem că vrem oameni care sunt la putere care să se comporte firesc și uman? Cum să se comporte firesc și uman dacă nu-i lăsăm să se comporte firesc și uman?".

Premierul Cioloș a mers duminică seară în fața clădirii în care a funcționat clubul Colectiv din Capitală, unde a depus un buchet de flori, a aprins o lumânare și s-a recules timp de câteva minute, aducând astfel un omagiu celor 64 de persoane care au decedat în urma incendiului izbucnit în urmă cu un an în acest club.

Cioloș a menționat că nu a venit la clubul Colectiv pentru a face "spectacol" și s-a arătat deranjat de insistența jurnaliștilor. "Ar fi bine să înțelegem că în lumea asta și în societatea asta a noastră pot să fie oameni care sunt în lumina reflectoarelor în anumite momente, când au responsabilități, dar sunt și ei oameni", a spus Cioloș, duminică seara.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!