Cioloș: Statele Unite o să ne sprijine pentru a dezvolta calitatea managementului companiilor de stat

Cioloș: Statele Unite o să ne sprijine pentru a dezvolta calitatea managementului companiilor de stat

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Dacian Cioloș a declarat marți, după întâlnirea avută la Casa Albă cu vicepreședintele american Joseph Biden, că SUA vor sprijini România în dezvoltarea de instrumente financiare pentru întreprinderile mici și mijlocii, dar și pentru creșterea calității managementului companiilor de stat.

*UPDATE Cioloș: Am solicitat și obținut sprijinul SUA la summitul NATO pentru întărirea cooperării militare la Marea Neagră

"Am discutat totodată despre posibilitatea de a dezvolta relațiile de cooperare în domeniul economic, de a stimula investițiile americane în România, avem și susținerea Casei Albe pentru acest lucru — un subiect pe care de altfel l-am discutat nu numai ieri la Detroit, dar și astăzi cu secretarul Pritzker pentru Comerț ( secretarul american al comerțului, Penny Pritzker — n.r.). Avem o foaie de parcurs unde Statele Unite o să ne sprijine pentru a dezvolta instrumente financiare pentru întreprinderile mici și mijlocii, dar și pentru a dezvolta calitatea managementului companiilor de stat", a explicat premierul, într-o declarație de presă la Casa Albă.

De asemenea, premierul Cioloș a precizat că a trecut în revistă cu vicepreședintele Biden și cooperarea în cadrul parteneriatului estic european, insistând asupra importanței sprijinirii Republicii Moldova. "Am avut și aici garanția sprijinului SUA pe acest subiect", a precizat prim-ministrul.

Șeful Guvernului a adăugat că, la întrevederea cu vicepreședintele american, "a amintit și de interesul și așteptarea României pentru a progresa pe dosarul privind Visa Waiver".

"Înțelegem situația politică din Statele Unite din acest an, dar am fost de acord că pe acest subiect vom continua să lucrăm împreună pentru ca, în cel mai scurt timp, să putem găsi soluții", a conchis Cioloș.

Întrevederea cu vicepreședintele SUA a avut loc în Roosevelt Room, o sală din aripa de vest a Casei Albe, situată în imediata apropiere a Biroului Oval, și a durat aproximativ o oră și zece minute, deși fusese anunțată inițial în program de circa 30 de minute.

Prim-ministrul a fost însoțit de ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, ministrul energiei, Victor Grigorescu, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, de șeful Cancelariei primului ministru, Dragoș Tudorache, consilierul pe politică externă al premierului, Călin Ungur, și purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Vicepreședintele Joe Biden a fost însoțit la întâlnire, printre alții, de ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene și euroasiatice, Victoria Nuland, consilierul pe securitate națională al vicepreședintelui SUA, Collin Kahl, adjunctul asistentului secretarului apărării pentru NATO și Europa, James Townsend., precum și doi asistenți speciali ai președintelui Barack Obama.

AGERPRES/(A — editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...