Cioloș: Tăierile ilegale de păduri - un subiect care mă preocupă

Cioloș: Tăierile ilegale de păduri - un subiect care mă preocupă

Premierul Dacian Cioloș spune că este preocupat de subiectul tăierilor ilegale de păduri, precizând că s-a bucurat să vadă că Ministerul Mediului a lansat aplicația "Inspectorul pădurii", cu ajutorul căreia pot fi verificate transporturile de lemn.

"Primesc numeroase mesaje pe tema tăierilor ilegale de păduri. Este un subiect care mă preocupă și asupra căruia voi reveni. M-am bucurat să văd că Ministerul Mediului a lansat o aplicație gratuită pentru telefon mobil numită 'Inspectorul pădurii', cu ajutorul căreia fiecare dintre noi poate verifica un transport de lemn. Aplicația a fost realizată de câțiva profesioniști din domeniul IT care și-au oferit serviciile pro-bono, din dragoste pentru mediu și pentru pădure", a scris premierul Cioloș, miercuri, pe Facebook .

Noua aplicație "Inspectorul Pădurii", dedicată celor care vor să reclame transporturi ilegale de lemn, poate fi descărcată începând de marți de orice persoană direct pe smartphone-urile cu sistem de operare Android, a anunțat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, într-o conferință de presă .

"Aplicația 'Inspectorul Pădurii' poate fi descărcată începând de astăzi direct de pe Google Play, pe orice telefon cu Android. Aplicația este funcțională în acest moment și am decis ca în următoarea lună să se deruleze în stadiul pilot pentru a fi siguri că funcționează la parametrii la care a fost gândită. După părerea mea, aplicația pe care o lansăm astăzi vine ca o completare firească și necesară a 'Radarului Pădurilor'. Practic, prin aceasta, oricine poate verifica prin propriul telefon dacă un camion sau altul, care transportă masă lemnoasă, o face cu acte în regulă sau nu", a afirmat ministrul Mediului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...