Cioloș: Teama de a asuma decizii, de multe ori de frica DNA, poate fi cauzată de lipsa de claritate a legislației

Cioloș: Teama de a asuma decizii, de multe ori de frica DNA, poate fi cauzată de lipsa de claritate a legislației

Teama asumării unor decizii, de multe ori de frica Direcției Naționale Anticorupție, poate fi determinată și de lipsa de claritate a legislației sau a procedurilor de lucru, apreciază premierul Dacian Cioloș.

"Avem nevoie să reinstaurăm un climat de încredere în administrație, bazat pe transparență și claritate a legislației, a procedurilor și a actului decizional. Teama de a asuma decizii, de multe ori de frica DNA, cum s-a împământenit în această ultimă perioadă, poate veni și din lipsa de claritate a legislației sau a procedurilor de lucru. Aici avem de-a face și cu o responsabilitate politică în actul legislativ", a scris prim-ministrul, vineri, pe Facebook.

El a făcut referire și la incapacitatea altor instituții de a progresa în ritmul în care a făcut-o DNA în ultimii ani.

"Și cred că această teamă de DNA nu este din cauza modului în care DNA își face treaba în mod exemplar, ci, probabil, de incapacitatea noastră de a progresa cu aceeași viteză în performanță cu care a progresat DNA în acești ultimi ani. Eu cel puțin așa lecturez lucrurile în momentul de față", a apreciat Cioloș.

Premierul a declarat joi, la bilanțul DNA pe 2015, că Guvernul este conștient că stabilitatea legislativă și instituțională a fost o premisă majoră a succesului DNA, iar acest lucru trebuie menținut. El a spus că este important ca România să aloce mai multe resurse pentru prevenirea corupției și promovarea integrității în întreaga societate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria