CIRC! Dragnea, UMILIT, n-a mai ieșit la declarații după ce-a luat-o în mână cu impozitul pe cifra de afaceri!

CIRC! Dragnea, UMILIT, n-a mai ieșit la declarații după ce-a luat-o în mână cu impozitul pe cifra de afaceri!

E circ total pe la ăștia! Dragnea, umilit, n-a mai ieșit la declarații după ce-a luat-o în mână cu impozitul pe cifra de afaceri! A ieșit Tudose să anunțe anularea!

Premierul Mihai Tudose a anuntat luni, dupa intalnirea cu sefii coalitiei de guvernare PSD-ALDE, ca subiectul privind impozitarea companiilor pe cifra de afaceri in loc de impozitarea profitului poate fi considerata "incheiat".

"Nu aplicam impozitul pe cifra de afaceri", a spus Tudose, precizand ca a prezentat coalitiei de guvernare analiza impactului eventualei aplicari a acestei taxe.

"Considerati incheiat acest subiect", le-a spus el ziaristilor.

UPDATE/Dragnea a ieșit în cele din urmă la declarații. Spășit. Și dă semne că Tudose a obținut mazilirea ăluia de la ANAF!



Acesta a sustinut ca mentionarea unui impozit pe cifra de afaceri a fost inclusa in programul de guvernare ca "un mijloc de a incerca sa evitam anumite zone in care anumiti actori economici au impresia ca sunt mai dibaci ca noi. Pana acum le-a reusit".

In perioada urmatoare, guvernul are in vedere implementarea directivei europene care isi propune sa combata diminuarea bazei de impozitare practicata de unele mari companii astfel incat "impozitul sa se plateasca unde se face profit".

Primul ministru a criticat faptul ca "sunt agenti economici foarte mari care de zeci de ani raporteaza senini ca nu au avut niciun profit" iar sistemul informatic unitar care se doreste a fi realizat de catre Ministerul Finantelor si ANAF se va putea vedea "in timp real" "cum pleaca banii nejustificat din tara".

Ce se întâmpla vineri

Liviu Dragnea susţinea că nu ştie încă nimic, că nu este la curent cu afirmaţiile şefului Guvernului. 

"Vom discuta luni în coaliţie, nu ştiu ce a discutat premierul", a spus liderul PSD, vineri, când jurnaliştii l-au întrebat care va fi soarta taxei de solidaritate şi a impozitului pe cifra de afaceri.

În schimb, Dragnea a adăugat că "premierul Tudose, când vorbeşte, cam ştie şe vorbeşte. Dacă face o afirmaţie înseamnă că e bazată pe o analiză, a adăugat însă liderul PSD".

Dragnea a insistat, în schimb, că nu se va renunţa la impozitarea pe cifra de afaceri pentru companiile aflate sub pragul de 500.000 de euro. Nu ştiu ce a declarat premierul, dar dacă are simulări şi analize, luni, în coaliţie, ni le prezintă, a adăugat şeful PSD.

Tot vineri, a sosit un punct de vedere public, inclusiv pe acest subiect, şi de la Palatul Cotroceni. Astfel, într-un mesaj adresat cu prilejul lansării versiunii în limba română a „Cartei Albe a IMM-urilor din România”, preşedintele Klaus Iohannis a criticat coaliţia PSD-ALDE pentru "unele măsuri recent anunţate" şi implicaţiile lor grave asupra economiei. "Acest tip de a face politică economică seamănă incertitudine și îngrijorare, iar semnalele primite în această perioadă din partea mediului de afaceri mă determină să atrag atenția Guvernului și coaliției politice că o asemenea relație dintre stat și mediul de afaceri poate pune în pericol locuri de muncă și investiții importante, de care România are mare nevoie", se mai arată în mesajul lui Iohannis. Detalii AICI.

Reacţia lui Dragnea, solicitat fiind de presă să comenteze mesajul şefului statului: Nu am avut onoarea să aud, am fost la nişte întâlniri. 

Întrebat, vineri, la Parlament, dacă rămâne valabilă declaraţia că renunţă la impozitul pe cifra de afaceri, Tudose a afirmat: "În fiecare zi rămâne valabil".


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”