Circa 250 de protestari la Cluj; manifestații cu câteva zeci de oameni și în alte orașe din țară - grupaj

Circa 250 de protestari la Cluj; manifestații cu câteva zeci de oameni și în alte orașe din țară - grupaj

Circa 250 de protestatari împotriva Guvernului s-au aflat, miercuri seara, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în timp ce în alte orașe din țară cum ar fi Sibiu, Constanța, Timișoara, Oradea numărul participanților la proteste a fost de ordinul a câteva zeci.

* CLUJ-NAPOCA

La Cluj-Napoca au ieșit în stradă, pentru a protesta, circa 250 de persoane. Oamenii s-au adunat în centrul orașului, în Piața Unirii, începând cu ora 19,00, unde au adus cu ei câteva steaguri tricolore, pancarte și vuvuzele în care suflau din când în când.

Protestatarii au cerut demisia Guvernului și au strigat "Vrem justiție, nu corupție", "Hoții, hoții" sau "România, trezește-te!".

În jurul orei 20,00 manifestanții au pornit în marș pe străzile din jurul centrului. În fruntea coloanei câteva persoane au ținut un banner lung pe care scria "Suntem cu ochii pe voi".

Manifestația s-a desfășurat pașnic, oamenii fiind însoțiți de reprezentați ai forțelor de ordine. În jurul orei 21,00 oamenii s-au întors în Piața Unirii, unde au intonat imnul, iar apoi grupul a început să se destrame.

* SIBIU

Peste 30 de sibieni au participat miercuri seara, în Piața Mare din centrul municipiului, la ultimul protest autorizat, anti-guvernamental.

Protestarii au venit cu steaguri și pancarte cu lozinci cu mesajul "Rezist".

Organizatorul protestelor de la Sibiu, Doru Apostol, dorește să continue duminică, cu un protest prin cultură, la care îi așteaptă pe sibieni, în Piața Mare, ca să citească fiecare, câte un pasaj dintr-o carte.

* TIMIȘOARA

Circa 20 de persoane au fost prezente, miercuri seara, în Piața Victoriei din Timișoara, locul unde săptămânile trecute mii de manifestanți cereau abrogarea OUG 13 și protestau pentru demiterea Guvernului și a președinților celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea.

Ei nu au stat mult în centru, dar au scandat câteva lozinci anticorupție, antiguvernamentale și împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea.

Organizatorii protestelor au anunțat duminică seara că fiind și foarte frig, dar și pentru că oamenii merg la serviciu sau la cursuri a doua zi, prezența în timpul săptămânii va fi mult redusă, ''atât cât să se mențină viu spiritul acestor proteste'', dar duminică se așteaptă, din nou, mii de timișoreni la miting.

* ORADEA

În jur de 30 de persoane, ca și în seara precedentă, au protestat miercuri seară în Piața Unirii din Oradea, împotriva Guvernului, în cea de a 16-a zi de proteste.

'Vine, vine primăvara/ O să iasă toată țara!' au scandat cei 31 de orădeni, adunați pe platoul din jurul statuii lui Mihai Viteazul timp de mai bine de o oră.

Deși majoritatea timpului au discutat între ei situația politică din țară, ei nu au omis să își manifeste nemulțumirea față de guvernanți prin sloganuri 'ALDE, PSD — aceeași mizerie", "Vrem să muncim, nu să vă păzim", "Jos Guvernul mafiot!", 'Nu tergiversare/Cu executare!', dar și 'NATO și România/Apără democrația!' și 'Iu Es Ei/Apără-ne de mișei!'.

* CONSTANȚA

Un număr de 30 de manifestanți s-au adunat, miercuri seara, la protestul organizat pe platoul din fața Prefecturii Constanța.

La mitingul din fața palatului administrativ din Constanța, care s-a încheiat după ora 20,15, protestatarii au strigat lozinci antiguvernamentale și împotriva coaliției PSD și ALDE, ei și reclamând modificarea legislației penale fără consultare publică.

AGERPRES / (AS — autori: Elena Stanciu, Isabela Păulescu, Otilia Halunga, Eugenia Pașca, Dan Mihăescu, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”