Circa 40 de persoane din sistemul de probațiune protestează în fața INS

Circa 40 de persoane din sistemul de probațiune protestează în fața INS

Circa 40 de sindicaliști din serviciile de probațiune protestează miercuri în fața sediului Institutului Național de Statistică, din cauza discriminării la care sunt supuși de Ministerul Justiției, în raport cu alte profesii din familia ocupațională "Justiție", și a nerespectării principiului constituțional al egalității în fața legii.

Protestatarii solicită repoziționarea consilierilor de probațiune în sistemul de justiție, acordarea de drepturi similare cu ale celorlalte categorii de personal din sistemul de justiție, angajarea urgentă de personal și suplimentarea posturilor în sistemul de probațiune, asigurarea pazei sediilor, a bunurilor și a personalului de probațiune de către Jandarmeria Română, potrivit legii, și asigurarea unor condiții decente de muncă și a resurselor materiale necesare.

Sindicaliștii suflă în vuvuzele și scandează "Munca noastră, lauda voastră!", "Ne-ați îngropat în dosare și atribuții și acum nu găsiți soluții!", "Vrem egalizare, nu discriminare!", "Fără pază, fără bani. Umiliți de patru ani", "Încă o umilință că nu avem sentință".

De asemenea, aceștia au pancarte pe care scrie "Invizibil", "Probațiunea, risc sistemic", "Vrem egalizare, nu discriminare".

Sindicatul Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune (SNCSP) a declanșat acțiuni de protest la nivel național, ca urmare a discriminării la care sunt supuși de către Ministerul Justiției, în raport cu alte profesii din familia ocupațională "Justiție" și a nerespectării principiului constituțional al egalității în fața legii, a anunțat Blocul Național Sindical (BNS).

Protestele sunt programate între orele 9:30 — 12:00, în fața sediului Institutului Național de Statistică, unde va avea loc bilanțul comun al Direcției Naționale de Probațiune și Administrației Naționale a Penitenciarelor pe anul 2016.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...