Circulația trenurilor şi mijloacelor de transport în comun, perturbată în Belgia de greva generală. Atenţionare de călătorie MAE

Circulația trenurilor şi mijloacelor de transport în comun, perturbată în Belgia de greva generală. Atenţionare de călătorie MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Belgiei că pe 9 şi 10 martie va avea loc o grevă generală în toate domeniile de servicii publice belgiene.

va fi grevă generală în Belgia pe 9 și 10 martie FOTO. Shutterstock

Autoritățile anunță că sunt aşteptate perturbări în activitatea transportului feroviar şi a mijloacelor de transport în comun, scrie Agerpres.

Cei care intenţionează să călătorească cu trenul sunt rugaţi să urmărească pagina web a căilor ferate din Belgia - SNCB: www.belgiantrain.be.

P entru mijloacele de transport în comun , se recomandă consultarea paginilor următoare: STIB: www.stib-mivb.be, De Lijn: www.delijn.be, TEC: www.letec.be.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 344 1658, +32 (0)2 343 69 35, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României în Belgia: + 32(0)497 428663.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web bruxelles.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

2 Un caz „special”...

3 Cel mai negru scenariu pentru România...

4 Dezvăluirea lui Băsescu despre proprietarul Bazei Mihail Kogălniceanu...

5 VIDEO Acest monstru este dovada vie a faptului că lumea n-a fost și nici nu va fi bună vreodată...