Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cîrlan (ANP): 6.658 de deținuți au votat la parlamentare; nu au fost incidente

Peste 6.600 de persoane private de libertate au votat, duminică, în toate cele 45 de unități din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ANP, Cristina Cîrlan.

* LIVE UPDATE Alegeri parlamentare 2016

"6.658 de persoane private de libertate custodiate de sistemul penitenciar au votat în toate cele 45 de unități din subordinea ANP. Procesul de votare s-a încheiat fără incidente", a spus Cîrlan.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ANP, din totalul de 27.486 de deținuți, 10.189 au drept de vot la alegerile parlamentare, iar 7.432 și-au exprimat intenția de a vota duminică. Cîrlan a precizat că deținuții au putut solicita urna specială în vederea exercitării dreptului la vot până sâmbătă.

Ea a adăugat că, în conformitate cu prevederile legale, persoanele private de libertate au putut să-și exercite dreptul de vot dacă au îndeplinit cumulativ următoarele condiții: au vârsta de peste 18 ani, împlinită inclusiv în ziua alegerilor; posedă act de identitate valabil; sunt arestate în baza unui mandat de arestare preventivă, sunt condamnate definitiv sau se află în executarea unei măsurii educative privative de libertate, dar nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale; au domiciliul sau reședința pe raza județului în care se află unitatea de detenție; au cetățenia română; solicită în scris președintelui biroului electoral, prin intermediul administrației locului de deținere, urna specială în vederea exercitării dreptului la vot.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Avortul ratat Victor Ponta a făcut ieri 47 de ani. Cornelia Naum, mamă: „Nu am vrut să țin sarcina, cînd eram …

2 Tic-tac! MISTERUL schimbării prenumelui Rodica în Viorica Nica al actualei Viorica Vasilica Dăncilă va fi eluc…

3 Gata, îl scot din țară! Încă un infractor va scăpa nepedepsit! Mario Iorgulescu va fi transferat la o clinică …

4 Cine sunt marii masoni din Ministerul de Interne

5 Mafia PSD / Cât s-o fi dat, cât s-o fi luat? Șerban Nicolae insistă cu Legea paradisurilor fiscale!

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?