Cîrstea, în istoria tenisului românesc, la Indian Wells: Nici măcar Ilie Năstase n-a reușit borna atinsă de Sorana!

Cîrstea, în istoria tenisului românesc, la Indian Wells: Nici măcar Ilie Năstase n-a reușit borna atinsă de Sorana!

Sorana Cîrstea (32 de ani) a reușit să-și dea un veritabil restart, pe ultima sută de metri, când a fost pusă cu spatele la zid! La startul turneului de la Indian Wells 2023, când a rămas fără punctele acumulate pentru atingerea optimilor în 2022, românca a căzut până pe locul 97 WTA în ierarhia live, actualizată în timp real. Și risca ieșirea din Top 100, după aproape patru ani!

Sorana Cîrstea a ajuns la 7 victorii și 6 înfrângeri, în acest sezon. FOTO: Arhiva Adevărul

Din fericire pentru „Sori“, în California, ea face cel mai bun turneu din acest sezon! De fapt, ea a reușit să lege trei victorii într-o întrecere WTA pentru prima dată din iunie 2022 încoace! Ultima dată când a reușit o asemenea serie, Cîrstea a atins semifinalele pe iarba de la Birmingham. Acum, partidele câștigate cu Birrell (115 WTA), Keys (20 WTA) – a abandonat americanca după primul set pierdut cu 1-6 – și cu Pera (43 WTA) au trimis-o pe Sorana, în optimile Indian Wells 2023.

Așadar, pentru al doilea an consecutiv, „Sori“ atinge această fază, în California. Doar că, atât anul trecut, cât și acum, în calea ei a ieșit o adversară de elită. În 2022, Cîrstea a fost învinsă de Simona Halep (1-6, 4-6), iar acum pentru ea urmează confruntarea cu Caroline Garcia, ocupanta locului 4 în lume (în noaptea de marți spre miercuri, de la ora 02.00, Digi Sport 2).

Va fi răsplătită cu o sumă mare

Indiferent de ce va face, în următoarea partidă, Cîrstea are motive de mulțumire. Din mai multe puncte de vedere! În primul rând, ea s-a mai redresat în clasamentul WTA, unde acum ocupă poziția a 86-a. Dacă o va învinge pe Caroline Garcia, românca va acumula 838 de puncte și va urca până pe locul 74 WTA. Apoi, parcursul de până acum, la Indian Wells, i-a asigurat Soranei un cec în valoare de 96.955 de dolari.

Cîrstea se poate mândri de acum și cu o bornă istorică pe care a atins-o, la turneul denumit BNP Paribas Open. Potrivit jurnalistului freelancer, Daniel Radu , Sorana e doar a treia româncă ajunsă la o serie de trei victorii succesive pe tabloul de la Indian Wells, după Irina Spîrlea (a jucat finala în 1997) și Simona Halep (a reușit această performanță de mai multe ori). De subliniat că, anul trecut, când a avansat până în optimi la Indian Wells, Sorana a legat doar două victorii, având bye în primul tur. Și încă un amănunt remarcabil: nici măcar Ilie Năstase, cu două sferturi la Indian Wells în 1976 și 1987, n-a legat trei victorii pe tablou. Ce-i drept, în acele ediții, competiția se juca, la Palm Coast, și nu era de categoria Masters 1000, ca acum.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante